Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Barbaros Akkaş: "Rio'yu iki takım ile fethedeceğiz" - Basketbol Haberleri

        Barbaros Akkaş, Milli Takım'ın Manila seyahati öncesi şunları söyledi:

        "RAKİPLER BİZDEN ÇEKİNSİN"

        "Milli Takım'ın şansını rakiplerle aynı görüyorum. Biz onlardan ne kadar çekiniyorsak, onlar da öyle çekiniyor. Dünyada kabul görüyoruz ve milli takımlarda dünyada 8., Avrupa'da 5., erkeklerde altyapıda ise zirvedeyiz. Filipinler'deki Olimpiyat Oyunları ön elemesinde Kanada ve Fransa ciddi ra4kipler. Gruptaki rakibimiz Kanada'nın oyuncuları ABD pasaportlu ve NBA'de forma giyiyor. Fransa'nın gücü de ortada. Bizim Filipinler'de karşılaşacağımız rakiplerimizle kazandığımız, kaybettiğimiz maçlar vardı. En son tam kadro olarak İstanbul'da Yunanistan'la oynadık. Henüz hazır olmasak da mücadele beni tatmin etti. 5 Temmuz'dan itibaren takımımız Manila'da elinden geleni yapıp, Olimpiyat vizesini alacaktır."

        "ERSAN MİLLİ TAKIM'A GELEBİLİR"

        "Ersan İlyasova'yla alakalı net bir şey yok. Ersan draftta Oklahoma'ya takasa gitti. Kulüp, Ersan'ın kontratından çıkacak mı çıkmayacak mı şu an net bir karar vermedi. Bu kısa süreçte kulübü belli olursa Ersan da Milli Takım'a gelmek istediğini son konuşmamızda bize söylemişti. Ersan çok önemli olmasına rağmen onun yerine oynayan oyuncularımız da takıma maksimum katkıyı verecektir."

        "ERKEKLERDE ALTIN JENERASYON YAVAŞ YAVAŞ TAKIMA MONTE OLMAYA BAŞLADI"

        "Milli Takımlar olarak baktığımda özellikle erkeklerde altın jenerasyon yavaş yavaş takıma monte olmaya başladı. 95 jenerasyonundan Cedi Osman, 97'li Furkan Korkmaz takıma dahil oldu ve bunun devamı gelecek. Önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte her pozisyondan milli takımların 2-3 oyuncusu olacak ve sıkıntı yaşamayacağız."

        "BAYRAĞIMIZI RİO'DA DALGALANDIRMAK İSTİYORUZ"

        Teknik kadromuza gelirsek Ergin Ataman bu yıl Galatasaray'la ülkemize Avrupa kupası getirdi. Ufuk Sarıca'nın Pınar Karşıyaka'daki başarıları ortada. İyi bir mücadeleyle Rio'ya iki takımla katılmak istiyoruz. Hedef zaten buydu. 1936 ve 1952'den sonra ilk defa Olimpiyat vizesi alarak ses getirmek ve bayrağımızı Rio'da dalgalandırmak istiyoruz."

        "PERİLER MADALYAYI ALACAK"

        Kadın Milli Takımımız Olimpiyatlarda madalya almak amacında ve bunu başaracak. Kızlarımız son yıllarda Avrupa 3.'sü, Dünya 4.'sü, Olimpiyat 5.'si oldular. Geçen sene Avrupa 5.'si olarak eleme hakkı kazandılar. İki takımla katılıp biriyle madalya alarak sporda ilkleri gerçekleştiren bir federasyon olarak yine bir ilke imza atmak istiyoruz. 21 Ağustos'ta inşallah en az bir madalyayla Türkiye'ye döneriz."

        "12 DABO ve 3x3'LE BASKETBOL TABANA YAYILACAK"

        "Basketbolun özellikle ülkede tabana yayılmasıyla alakalı 12 DABO ve 3X3 ile ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 2006'dan itibaren milli takımlar için, 81 ilde 9 merkezli yaklaşık iki yılda bir 3 bin 600'e yakın sporcu antrenörler tarafından taranarak sporcu havuzu oluştu. Dünya 8.'liği ve Avrupa'da altyapılarda gelen birincilikler hep böyle kazanıldı. Basketboldaki başarı böyle kazanıldı. 12 DABO son bir yılda yüzde 150 büyüdü, bin öğrenciden 2 bin 700'e çıktı.

        Ülkemizin doğusunda, batısında, kuzeyinde, her yerde 74-75 noktada çalışmalar devam ediyor. Doğu ve güneydoğuda önemli çalışmalar yapılıyor. Hakkari'de 60-70 kişilik bölge halkından çocuk, milli takım taramalarına geliyor. Federasyonun destekleriyle bu daha da büyüyecek. Bu çocuklar onların, aileleri ve yakınlarıyla basketbolun tabanında, spora meraklı kötü alışkanlarından uzak bir taban oluşturuldu. 3 yıl önce FIBA 3x3'ü uluslararası resmi organizasyon kapsamına aldı. Kendi kurallarıyla birlikte tüm federasyonlara bunu açıkladı. Bugün Türkiye'de 62 noktada 3x3 yapılıyor ve 50 noktada hazırlıklar sona geldi ve 7 bin 500 civarı oyuncuya ulaşıldı. Toplamda 10 bin sporcuya ulaşacağımızı düşünüyorum."

        "YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK"

        "Basketbol Federasyonu dünyada çok önemli bir konuma geldi. Özellikle altyapılarda her yıl kazandığımız 3-4 madalya, gelecekte kız takımlarında da gelecek. Yeni bir yapılanmaya gittik. Şu an dünyada 8. sıradayız, hedefimiz ilk 5'te olmak ve altın jenerasyonlarımızın devamıyla bu hedefimizi yakalayacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ