Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2014 Almanya dünya kupası penaltıları, dünya kupası almanya, dünya kupası tarihi, dünya kupası bilgileri - Dünya Kupası 2014 Haberleri

        "Panzerler", kupa tarihinde bugüne dek penaltılara giden 4 maçında da sahadan üstün ayrılan taraf oldu. Almanlar'dan sonra Arjantin ve Brezilya penaltılara kalan maçların en başarılı ülkeleri olarak dikkat çekti. Penaltıların en şanssız takımı ise İngiltere. İngilizler, kupalarda 3 kez penaltılara giden maç oynarken, hepsinde de başarısız oldu ve elendi.

        ALMANLAR KAYBETMİYOR

        Maçları 4 kez penaltılara kalan Almanya; Fransa, Meksika, İngiltere ve Arjantin karşısında turu geçen taraf oldu. 1982 Dünya Kupası'nda 3-3 berabere biten yarı final maçının ardından Fransa'yı 5-4'le geçen Almanlar, 1986'da bu kez çeyrek finalde 0-0 berabere biten karşılaşmada evsahibi Meksika'yı penaltılarla 4-1 mağlup etti. 1990 Dünya Kupası'nda yarı finalde İngiltere'yi 4-3, 2006'da da çeyrek finalde Arjantin'i 4-2'lik skorlarla geçen "Panzerler", böylece penaltılarda fire vermedi. Maçları 4 kez penaltılara kalan Arjantin 3'ünde başarılı olurken, Brezilya da 3 maçın 2'sinde mutlu sona ulaştı. Öte yandan Ukrayna, Paraguay, Güney Kore, Uruguay, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve İsveç birer kez penaltı atışlarına kalıp, turu geçen ülkeler oldu.

        İNGİLİZLER PENALTI ATAMIYOR

        Dünya kupasını bir kez müzesine götüren İngiltere ise penaltılara kalan maçlarda başarılı olamıyor. İngilizlerin kupalarda 3 maçı penaltılara kalırken, bu maçların tamamında elenme hüznünü yaşadılar. 1990 Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya ile karşılaşan İngiltere, 1-1 berabere biten maçı penaltılarda 4-3 kaybetti. 1998'de son 16 turunda 2-2 biten maçın sonucunda Arjantin'e penaltılarla 4-3 mağlup olan İngilizler, son olarak da 2006 Almanya'da çeyrek finalde 0-0 berabere biten Portekiz karşılaşmasında, penaltılarla sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

        8 ÜLKENİN "SİFTAHI" YOK

        Dünya kupalarında İngiltere ile birlikte 8 ülke penaltılarda gülemedi. Japonya, Yugoslavya, Gana, Hollanda ve İsviçre birer kez, Meksika ve Romanya ikişer kez, İngiltere ise üç kez penaltı atışlarına giden maçlarda başarılı olamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ