Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Demba Ba ilk 15 maçta rakip ağları 12 kez salladı - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Hasan ERCAZİP

        Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı 2-0’la geçtiği maçın yıldızı tartışmasız Demba Ba’ydı... Son 3 resmi maçta gol sayısını 5’e çıkaran Senegalli ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gözler önüne sererken, basın toplantısında da gündemdeydi. Bir gazetecinin, Beşiktaş’ın geçen yılki hücum hattı ile bu seneyi kıyaslamasını istediği teknik direktör Bilic, Hugo Almeida ile Demba Ba arasında fazla detaya girmezken, bu soruya en güzel yanıtı rakamlar verdi.

        İSABETLİ PAS 543

        Yıllık ücret konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine Beşiktaş’tan ayrılan Hugo Almeida’nın Siyah-Beyazlı forma altındaki ‘en üretken’ sezonu geçen seneydi. 2013-14 sezonunda Beşiktaş adına toplam 33 resmi maça çıkan Portekizli; 15 gol atmış, 5 asist yapmıştı. Skor yükünün yanı sıra oyun zekası ve teknik kalite olarak takımın hücum organizasyonunda istenilen ‘merkez rolü’ oynamaktan uzaktı. Tecrübeli oyuncunun maç başına gol ortalaması 0.4 olarak dikkat çekti.

        DEMBA HER YERDE

        Sezon başında Chelsea’den transfer edilen Demba Ba ise ‘kalitesini’ fazla söze gerek bırakmadan rakamlarla ortaya koydu. Lig ve Avrupa’da şu ana kadar toplam 15 resmi maçta görev yapan Senegalli yıldız, rakip ağlara 12 gol bıraktı. Maç başına gol ortalaması 0.8 olan Demba, Almeida’yı bu oranda neredeyse ikiye katlamayı başardı. Ba sadece skor gücü ile değil, teknik kalitesiyle de takım arkadaşlarını ‘oynatma’ adına da büyük bir başarı sergiledi.

        KIYAS KABUL ETMEZ - ALİ GÜLTİKEN (HABERTÜRK)

        Kısaca özetlemek gerekirse iki oyuncu kesinlikle kıyas kabul etmez. Hatta tanımlamaları bile farklı. Hugo Almeida’yı ‘forvet’ olarak değerlendirebiliriz. Ama Demba Ba tepeden tırnağa golcü... Takımın denge noktası. Hem kendi oynayan hem de yanındaki arkadaşlarını oynatabilen çapta bir futbolcu. Golcülüğünün yanında bu özelliğiyle de Almeida’dan açık ara önde. Sağlıklı ve form grafiği artan bir Ba’nın farklılığını önümüzdeki haftalarda daha net göreceğiz.

        DEMDE DE OLANA KADAR! FEYYAZ UÇAR (FANATİK)

        İki oyuncu asla kıyaslanmaz. Demba Ba modern bir golcü. Topu alamadığı zaman çok çabuk pozisyon değiştiriyor. 1-2 saniye içinde yeniden topu alabilecek pozisyona giriyor. Kasımpaşa’ya attığı ikinci golde ofsayttan kaçışına dikkat çekmek gerek. Resmen rakibin arkasına saklandı. Almeida sadece gücüyle oynayan bir futbolcuydu. Ba’nın bire bir adam eksiltme özelliği de var. Ba’ya ömür boyu kontrat teklif etmek lazım. ‘Demde De’ oluncaya kadar oynasın!

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ