Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Derbinin galibini biliyorum! İbrahim Yıldız yazdı - Fenerbahçe Haberleri

        BAYRAMIN son günü Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi heyecanını yaşayacağız. Şimdiden birçok yorumcu ve taraftarlar, hangi takımın nasıl kazanacağı senaryolarını kurguluyorlar.

        FENERBAHÇE’NİN YILDIZLARI

        Fenerbahçe ilk 5 haftada 1 beraberlik, 4 galibiyet alarak, ligin ilk sırasında en yakın rakibi Beşiktaş’ın 3 puan önünde zirveye yerleşti. Tabloya baktığımızda 8 gol attığı ve 3 gol yediğini görüyoruz. Maç başına oranlandığında gol sayısı düşük. Sarı-Lacivertli futbolcuların gol atmadaki becerileri, pazar günkü rakipleri Beşiktaş’ın gerisinde. Siyah- Beyazlılar 13 golle ligde en çok ağları havalandıran takım.

        Sorunu forvet oyuncularının becerisi ve yaratıcılığında aramak doğru bir saptama. Ancak, teknik direktörün taktiksel anlayışı da sorgulanmalı. Portekizli teknik adam kadro arayışları ve çeşitliliğinden henüz kendini kurtaramadı. Mantıksal olarak bir anlayış ve projesi olabilir. Ne var ki, Fenerbahçe seyircisi ülkemizdeki tüm takımların taraftarları gibi kazanmak dışında bir sonuç düşünmez. Gelecekten çok, günlük sonuçla mutlu olmak ister. Doğal olarak bu beklenti, tüm takım oyuncu ve çalıştırıcılarında strese neden olur. Yaşanan baskı zaman zaman yanlışa itebilir.

        Pereira’nın en büyük şansızlığı yaşanan sakatlıklar oldu. Savunma ve orta alanda önemli isimler takımdan ayrı kalınca kafasındaki şablonu oturtamadı. Yine de elindeki geniş kadro bu sorunu aşmasında önemli bir etken oldu. Sezona iyi başlayan Diego, Souza, Kajer ve Ba takımdan uzak kaldılar.

        NANİ TAKIMIN LİDERİ

        Tüm bunlar bir yana. Pazar günü Fenerbahçe, ‘Beşiktaş’ı nasıl yeneriz’i kurgularken elinde müthiş kozlar en büyük avantajı. Nani tek başına takım. Yetenekleri tartışılmaz. Sahanın her yerinde oynar. Beşiktaş’ın tutacağı ve oyundan düşürmek istediği tek futbolcu. Serbest oynar ve takımın lideri pozisyonu verilirse sonucu değiştirir. Pereira’nın yapacağı en önemli diziliş savunmanın önüne Mehmet Topal ile Souza’yı yerleştirmesi olacaktır. Gökhan Töre ile Sosa’yı da kontrol ettiğinde maçı lehine çevirmesi işten bile olmayacaktır. Markoviç’in Bursaspor maçındaki çıkışı Fenerbahçe adına ayrıca önemlidir.

        VAN PERSİE SORUN OLDU

        Fakat asıl sorun, Van Persie’nin mutsuzluğu ve hocasına tavır almasıdır. Pazar günü forvette kimin oynayacağı sorusunun yanıtını göreceğiz. Avrupalı yıldız bir futbolcunun bu tür sert çıkışı düşündürücüdür. Doğru mu tartışılır. Ancak, Pereira adına sıkıntılı bir durum.

        BEŞİKTAŞ’IN ŞANSI

        Şenol Güneş farkını ve düşüncesini her geçen gün biraz daha sahaya yansıtıyor. Elinde klas futbolcular var. Şenol hocanın sorunu da Quaresma. Tüm yetenekleri ve yaratıcılığına rağmen ‘topu öldürmesi ve bireysel oynaması’ takımın aleyhine oluyor. Gomez’in yalnızlığını Cenk ile dolduran Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe karşısında zorlanacak. Tek şansları rakibe oranla daha çok koşmaları. Sağ ve sol kanatları kapatabilirlerse işi büyük oranda çözerler. Takımın askeri Necip banko oynamalı. En büyük kozları Gökhan Töre. Ancak, Gökhan kendi bildiği gibi değil, Güneş’in istediği gibi oynarsa işin rengi değişir.

        Her iki takımın savunmalarının birbirine benzediğini söylemeye gerek yok. Bu nedenle işi savunmaya bırakmadan çözmek gerekiyor.

        Sahi derbiyi kim kazanır? Sonucu bilemem. Ancak, keyifli ve üst düzey bir futbol izleyeceğimiz kesin. Kazanan biz olacağız. Yani futbola gönül verenler...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ