Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi Braga oldu - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Portekiz ekibi Braga ile eşleşti.

        2

        İsviçre'nin Nyon şehrinde çekilen kuralar sonucunda UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımıyla eşleşti. Braga, son 32 turunda İsviçre temsilcisi Sion'u 2-2 ve 2-1'lik skorlarla saf dışı bırakmıştı.

        3

        Sarı-Lacivertliler Braga ile yapacağı karşılaşmanın ilk maçını 10 Mart'ta İstanbul'da oynarken bu karşılaşmanın rövanşı 17 Mart'ta deplasmanda yapılacak.

        4

        BRAGA'YI TANIYALIM
        UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda sarı-lacivertlilerin rakibi Portekiz temsilcisi Sporting Braga oldu. Benfica, Porto Ve Sporting Lizbon'un izinden giden Braga, 1975-1976 sezonundan bu yana 1. Lig'de mücadele ediyor.

        5

        Geçen sezonu Sergio Conceicao yönetiminde tamamlayan Braga'da sezon başında teknik direktörlük koltuğuna 42 yaşındaki Paulo Fonseca oturdu.

        6

        UEFA Avrupa Ligi’nde F Grubu’nu lider tamamlayarak son 32’ye kalan Braga, grup maçlarında sadece deplasmanda Marsilya’ya 1-0’lık skorla teslim oldu. Grup maçlarında deplasmanda Liberec’i 1-0, Groningen’i kendi sahasında 1-0, Marsilya’yı kendi sahasında 3-2 yenen Braga, Liberec’le kendi sahasında yaptığı maçtan da 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

        7

        Groningen’le deplasmanda 0-0 berabere kalan Braga, F Grubu’nu 13 puanla Marsilya’nın önünde lider tamamladı. Son 32 turunda ise Braga’nın rakibi Sion’du. Sion’u deplasmanda 2-1 yenen Braga, kendi sahasında 2-2’lik beraberlikle adını son 16’ya yazdırmış oldu.

        8

        Braga’nın en golcü oyuncuları UEFA Avrupa Ligi’nde ikişer golleri bulunan Nikola Stolijkovic, Ahmed Hassan ve Rafa Silva. Takımın asist kralı ise 4 asistle grup maçlarının en iyi istatistiğe sahip 4 oyuncusundan biri olan Rafa Silva...

        9

        Maçlarını 30 bin kişilik Municipal Stadı'nda oynayan Braga, 23. haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde Sporting Lizbon, Benfica ve Porto'nun ardından 4. sırada bulunuyor. Braga, Portekiz Kupası'nda ise yarı finalde Benfica ile karşılaşacak.

        10

        Portekiz temsilcisi Sporting Braga'nın başarıları şöyle:

        UEFA Avrupa Ligi: 2010-2011 (İkinci)
        UEFA Intertoto Kupası: 2008 (Şampiyon)
        Portekiz Süper Ligi: 2009-2010 (İkinci)
        Portekiz Kupası: 1965-1966 (Şampiyon)
        Portekiz Kupası: 1976-1977, 1981-1982, 1997-1998 (İkinci)

        11

        Portuguese Supercup: 1982 ve 1998 (İkinci)
        Portuguese Second Division: 1946-1947 ve 1963-1964 (Şampiyon)
        Portuguese Second Division: 1956-1957, 1974-1975 (İkinci)
        Liga Intercalar: 2007-2008 (İkinci)
        FPF Cup: 1976-1977 (Şampiyon)

        12

        FENERBAHÇE RAKİBİ HAVADA ÖĞRENDİ
        Fenerbahçe rakibi havada öğrendi. Pilot, rakibin Braga olduğunu anons edince uçakta futbolcular ve teknik heyette sevinç yaşandı. Josef ve Hasan Ali kurayı kameralara değerlendirdi

        13

        UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı eleyerek son 16 turuna kalan Fenerbahçe'nin bir sonraki rakibi sarı lacivertliler havadayken belli oldu. TSİ ile 12:55'de Moskova'dan uçağı kalkan Fenerbahçe kafilesinin kulağı saatler TSİ ile 14:00 olduğunda uçağın pilotundaydı. Yaklaşık 15-20 dakika sonra kaptan pilot kura çekimi sonrası rakibin Braga olduğunu anons edince uçakta futbolcular ve teknik heyette bir sevinç havası oluştu.

        14

        JOSEF DE SOUZA: "HAYATIMDA İLK DEFA..."
        Futbolculardan Josef de Souza uçakta rakipleri Braga'yı gazetecilere değerlendirirken hayatında ilk defa uçakta havadayken rakiplerini öğrendiğini söyledi ve "uçağa binmeden önce bir an önce İstanbul'a dönsem, telefonumu açsam ve rakibimizi öğrensem diye düşünüyordum. Neyseki pilotumuz var ve O buna gerek bırakmadı" şeklinde konuştu.

        15

        "KALİTELİ BİR TAKIMLA OYNAYACAĞIZ"
        Josef, Portekiz'e yeniden gitmenin çok güzel olduğunu ve belki arkadaşlarını görmeye fırsat bulabileceğini söyledi. Portekizli futbolcu Braga'yı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı. "Kaliteli bir takımla oynayacağız. Daha önce bu kupada final oynamış bir ekip. Lokomotiv Moskova'ya gösterdiğimiz konsantrasyonun aynısını gösterirsek şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum"

        16

        "UMARIM TARİH TEKERRÜR EDER"
        Porto forması giyerken Braga'ya karşı final oynağı hatırlatılınca Josef de Souza," Umarım tarih tekerrür eder. İyi bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Tanrı da bize hardım ederse biz bu turu geçip adımızı çeyrek finale yazdırmak istiyoruz" dedi.

        17

        "BIRAKALIM GOLLERİMİZİ FORVETLERİMİZ ATSIN"
        Kadıköy'de oynanan Lokomotiv Moskova maçında golünün olduğu, Braga maçlarında yine gol için söz verip vermediği sorusuna "Tabi ki bunun sözünü veremem. Ama siz tek birşeyin sözünü verebilirim. O da bu maçlarda çok mücadele edeceğim. Eğer mümkünse tabi ki Fenerbahçe için gol atmak isterim. Ama bırakalım gollerimizi forvetlerimiz atsın. Biz mücadele edelim. Yeter ki takımımız bir üst tura geçsin." şeklinde cevap verdi.

        18

        "COUTINHO İÇİN LIVERPOOL'U TUTUYORUM"
        Son olarak Liverpool-Manchester United eşleşmesine değinen Josef, " Aslında güzel bir eşleşme oldu. Zor rakiplerden birinin eleneceği, yolun biraz daha bizim için temizleneceği anlamına geliyor. Liverpool'da benim arkadaşım Coutinho oynuyor. O yüzden bu eşleşmede ben Liverpool'u tutuyorum" dedi.

        19

        VAN PERSIE: "ÖNEMLİ NOKTA İLK MAÇTA GOL YEMEMEK"
        Hollandalı yıldız oyuncusu Robin van Persie, iyi bir kura olduğunu söyledi ve ilk maçta gol yememenin önemine değindi. Öncelikle kurayı değerlendiren Hollandalı, “Bence iyi bir kura oldu. Ben daha önce Braga’ya karşı oynamıştım. Manchester United’deki ilk sezonumdu. Braga’ya karşı deplasmanda oynadığımız ilk maçta ben yedek kulübesinden sonradan oyuna girip gol atmıştım ve yanlış hatırlamıyorsam 2-1 kazanmıştık.

        20

        İkinci maç bizim için çok zorlu geçmişti. Kendi sahamızda oynuyorduk ama 2-0 geriye düştük, Braga 2 gol bulmayı başardı. Bu da onların çok iyi bir takım olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. İki buçuk yıl kadar önceydi. Geçen sürede Braga’nın kadrosunda tabii ki değişiklik olmuştur, birçok şey değişmiştir ama tecrübem bana söylüyor ki; gerçekten iyi bir takım, iyi bir futbol kulübü. Aynı zamanda ilginç bir stadyumları var. Kale arkasında büyük taşlardan, büyük kalelerden oluşan dekorları var. Böyle enteresan bir stat eğer yanlış hatırlamıyorsam” dedi.

        21

        Kontrolü elde tutma açısında ilk maçta gol yememeleri gerektiğini belirten Robin van Persie, “Böyle eleme maçlarında en önemli nokta; ilk maçta gol yememek. Bu son derece önemli. Çünkü Lokomotiv Moskova’yla oynadığımız maçta da gördük ki; ilk maçta gol yemediğimiz ve maçtan 2-0’lık avantajla ayrıldığımız için ikinci maçta geriye düşsek de kontrolün bizim elimizde olduğu hep kafamızda vardı...

        22

        Çünkü 1 gol atarsak turu geçtik diye bakıyorduk. Rakibimizin 4-1 gibi bir skora ulaşması gerekecekti. Bu yüzden kontrolü elinizde tutmanız açısından ilk maçta gol yememek son derece önemli oluyor böyle iki ayaklı eleme turlarında. Dünkü düşüncemizde buydu. Bu düşünceyle sahada olup ilk maçta gol yemememiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

        23

        LUIS NANİ: BRAGA'YI ELEYEBİLİRİZ
        Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, Braga eşleşmesini değerlendirdi. Braga'nın zor bir rakip olduğunu belirten Nani; "“İyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Aslında Braga normalde çok zor bir takımdır, mücadeleci bir rakiptir ama eleyebileceğimizi bir takımı çektiğimizi düşünüyorum. Avrupa’da şu anda oynadığımız gibi oynarsak, aynı konsantrasyonla yolumuza devam edersek turu geçme şansımızın büyük olduğunu düşünüyordum...

        24

        Braga İyi futbol oynayan bir takım, ön tarafta oynayan son derece hızlı oyuncuları var, tehlike yaratacak fazla sayıda oyuncusu olan bir takım ve rakibin dengesini gerçekten bozuyorlar. Aslında son dönemlerde çok fazla maçlarını izleyemedim ama istatistiklerini, aldıkları sonuçları takip ettim. Özellikle Avrupa’da aldığı sonuçlar bize gösteriyor ki gerçekten iyi bir performans sergiliyorla, son dönemde iyi oynuyorlar. Bunun bilincinde sahaya çıkmalıyız ve onların güçlü yanlarına iyi çalışmalıyız” diye konuştu.

        25

        HASAN ALİ KALDIRIM: İLK MAÇIN KADIKÖY'DE OLMASI AVANTAJ
        Hasan Ali Kaldırım ise Braga hakkında pek bir bilgisinin olmadığını, Portekizli oyuncuların ve Pereira'nın rakibi daha iyi tanıdığını söyledi. Kaldırım, " Bizim için iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. İlk maçın Kadıköy'de olması bir avantaj. Genelde ilk maçın deplasmanda olmasının avantaj olduğu kanısı var ama en öyle düşünüyorum. İnşallah ilk maçta seyircimizin önünde iyi bir skor alıp, deplasmana avantajlı gideriz. Zor olacak, zaten kalan takımlar kaliteli ekipler. Ama inşallah Braga'yı da eleyip Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        26

        PAULO FONSECA: "HAYAL ETTİĞİMİZ KURA BU DEĞİLDİ"
        Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleşen Portekiz temsilcisi Braga'da teknik direktör Paulo Fonseca, kurayı değerlendirdi.

        27

        Paulo Fonseca, kura sonrası kısa bir değerlendirmede bulunurken turun favorisi olmadıklarını kabul etti. Genç teknik adam, hayal ettikleri kuranın bu olmadığını da söylerken "Favori olmadığımızı biliyoruz. Bugün hayal ettiğimiz kura bu değildi. Muhteşem bir kadroya sahipler. Bruno Alves, Van Persie, Nani, Fernandao gibi oyuncuları var. Zor maçlar bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

        28

        RUI CASACA: İLGİNÇ BİR EŞLEŞME
        Temsilcimiz Fenerahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Braga'da Sportif Direktör Rui Casaca, eşleşmeyi değerlendirdi.

        29

        Casaca yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe gerçekten çok başarılı bir takım. Çok önemli oyuncuları ve Portekizli bir teknik direktörleri var. Portekizli futbolcular da var. İlginç ve zevk almamız gereken bir eşleşme. Elimizden geleni yapacağız. Birçok önemli futbolcuları var. Takım olarak da iyiler. Bizim için zor olacak" ifadelerini kullandı.

        30

        NİHAT ÖZBAĞI: EN İYİ KURARI ÇEKTİK
        Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özbağı, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimini FB TV'ye değerlendirdi.

        31

        İyi bir kura çektiklerini belirten Özbağı, "Görünen takımlar arsında çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik. Hepsi kuvvetli takımlar. Biz iyi bir takım kurduk ve finale kadar gitmek istiyoruz. Çok güçlü takımlar var kendi aralarında eşleşti. İnşallah şansımız doğar ve finale kadar gideriz. İlk maç evimizde. Umarım kendi sahamızda iyi bir netice alır ve finale kadar gideriz" dedi.

        32

        TURGUT ACAR: "YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"
        Kura çekimi için İsviçre'de olan Fenerbahçe Dış ilişkiler Müdürü Turgut Acar ise "Başarımızı diğer turlara da taşımak istiyoruz. Diğer rakiplere bakarsak sıcak iklim, çok uzak bir ülke değil, bu anlamda sorun yok. Bizim iyi bir kadroumuz var ve yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

        33

        ÖNDER FIRAT: "HEDEF HEM LİG HEM DE AVRUPA"
        Asbaşkanlardan Önder Fırat ise "Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu'na kalmanın mutluluğu içindeyiz. Bizim amacımız Basel'de final oynamak. Geniş ve kaliteli bir kadromuz var. Biz sene başında da başta Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu olarak, biliyorduk hem Avrupa Ligi'nde hem Türkiye Ligi'nde hem de Türkiye Kupası'nda şampiyonluk için mücadele edeceğimizi...

        34

        Bu yüzden geniş ve kaliteli bir kadro kurduk. Eksiklerimizin yerini tamamlayacak arkadaşlarımız var. Bütün oyuncularımız ilk on birde oynayabilecek kapasitede. Dediğim gibi geniş ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Sakat veya cezalıların yerine oynayacak futbolcularımız var" şeklinde konuştu.

        35

        İŞTE SON 16 TURUNDAKİ DİĞER EŞLEŞMELER...

        Athletic Bilbao (İspanya) - Valencia (İspanya)

        36

        Villarreal (İspanya) - Bayer Leverkusen (Almanya)

        40

        Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Anderlecht (Belçika)

        41

        Liverpool (İngiltere) - Manchester United (İngiltere)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ