Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Nijerya Hedef yarı final! - Futbol Haberleri

        Nijerya, 2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek.

        Arjantin, Yunanistan ve Güney Kore ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Nijerya'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Nijerya, 2010 Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. 2. turda D grubunda oynadığı tüm maçları kazanarak 1. olan Nijerya, şu sonuçları aldı.

        Nijerya 2-0 Güney Afrika

        Sierra Leone 0-1 Nijerya

        Ekvador Ginesi 0-1 Nijerya

        Nijerya 2-0 Ekvador Ginesi

        Güney Afrika 0-1 Nijerya

        Nijerya 4-1 Sierra Leone

        2010 Dünya Kupası'nın ev sahibi olması nedeniyle kupaya doğrudan katılan Güney Afrika, Afrika elemelerinde 2010 Afrika Kupası'na katılacak takımların da belirlenmesi nedeniyle bu elemelere iştirak etti.

        Nijerya, Afrika elemeleri 3. turunda ise B grubunda yer aldı. Bu grubu da 3 galibiyet 3 beraberlikle yenilgisiz lider tamamlayan Nijerya 2010 Dünya kupasına katılma hakkı kazandı.

        Nijerya, 3. eleme turunda B grubunda şu sonuçları aldı:

        Mozambik 0-0 Nijerya

        Nijerya 3-0 Kenya

        Tunus 0-0 Nijerya

        Nijerya 2-2 Tunus

        Nijerya 1-0 Mozambik

        Kenya 2-3 Nijerya

        TEKNİK DİREKTÖR

        Lars Lagerback

        Çalıştırdığı Takımlar: Kilafors, Arbra IK, Hudiksvall ABK, İsveç 21 yaş altı milli takımı, İsveç Milli Takımı

        Kariyeri: 1948'de doğan İsveçli Lars Lagerback, yaklaşık 20 yıl boyunca İsveç Milli takımı ve İsveç 21 Yaş Altı Milli Takımını çalıştırdıktan sonra bu yıl başında Nijerya'nın teknik direktörü oldu.

        2000'de Tommy Soderberg ile birlikte İsveç milli takımını çalıştıran Lagerback, takımın 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve 2002 Dünya Kupası'na katılmasına katkıda bulundu. 2004'ten itibaren İsveç Milli Takımı teknik direktörlüğünü tek başına yapan Lagerback, takımın 2004 ve 2008'deki Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve 2006'daki Dünya Kupası'na katılmasını sağladı.

        Lagerback, 2010 Dünya Kupası elemelerinde de çalıştırdığı İsveç milli takımının Danimarka ve Portekiz'in arkasında kalarak elenmesinden sonra görevinden alındı ve Nijerya Milli Takımı'nın başına geçti.

        Güçlü Tarafları: Lagerback, İsveç'in başındayken iyi mücadele eden çok koşan ve kendisinden daha iyi kadrolara sahip rakiplere karşı iyi sonuçlar elde eden bir takım oluşturduğu için iyi bir ün elde etti.

        Zayıf Tarafları: Demeçlerinde takımda devamlılığa önem verdiğini ifade eden Lagerback'ın oyuncularını tanımak ve taktiklerini denemek için fazla zamanı olmayacak. Sözleşmesinin Dünya Kupası'ndan sonra sona erecek olmasının da istikrar konusunda sorun oluşturabileceği belirtiliyor.

        Taktikleri: Lagerback, İsveç'i 4-1-3-2 dizilişiyle oynatıyordu. 1 savunma, 3 de hücum ağırlıklı orta saha oyuncusuyla oynamayı ve beklerinin orta sahaya destek vermesini seven Lagerback'ın bu sistemi Nijerya milli takımıyla da uygulayacağı sanılıyor.

        Dünya Kupası Tahmini: Lagerback, takımını yarı finale çıkarmayı hedefliyor, ancak bunun çok zor olduğunu bilecek deneyime sahip. Nijerya, B grubunda Arjantin, Yunanistan ve Güney Kore arasındaki mücadelede ilk 2'ye girebilecek durumda.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Joseph Yobo (Savunma)

        Premier League ekiplerinden Everton'da son 7 yıldır düzenli olarak oynayan futbolcu, hem kulüp takımının, hem de milli takımının değişmez oyuncularından. Atletik ve güçlü yapısıyla dikkati çeken oyuncu, hava toplarında hücum oyuncularına geçit vermiyor ve hızlı oyunuyla hem İngiltere'de, hem de ülkesinde taktir ediliyor. İnsani yönleriyle de bilinen oyuncu, 2005 yılında, zor durumdaki Nijeryalı çocukları düşünerek 2005 yılında kendi adıyla yardım kuruluşu açmıştı.

        John Mikel Obi (Orta Saha)

        Chelsea'de oynayan futbolcu, agresif ve cesur yapısıyla tanınıyor. Savunmaya dönük orta saha oyuncusu olan Obi, en iyi performansını, savunmanın önünde oynadığında sergiliyor. Oyuncu, disiplinsiz ve alıngan tavırlarıyla da biliniyor.

        Nwankwo Kanu (Forvet)

        Son derece yetenekli bir futbolcu olan ve hiç beklenmedik bir anda gol atabilen Kanu, Nijerya'nın, oyunun gidişatını ve skordaki dengeyi değiştirebilecek yegane oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

        Futbolcunun, ne yapacağı kesinlikle tahmin edilemiyor. Kulüp bazında başarılı bir performans ve istatistiğe sahip olan futbolcu kurnazlığıyla biliniyor.

        Nijerya milli takımının kaptanlığını yapan futbolcu, 1996 Olimpiyatları'nda takımıyla altın madalya kazanmıştı.

        Ayegbeni Yakubu (Forvet)

        Yakubu, Ağustos 2007'de, Middlebrough'dan Everton'a 11,25 milyon sterlin karşılığında transfer olarak, Everton tarihinde kendisi için en çok para ödenen futbolcu unvanını aldı.

        Attığı gollerle kısa zamanda Everton taraftarının gönlünde taht kuran futbolcu, hızlı futbolu ve becerilikliğiyle tanınıyor.

        Obafemi Martins (Forvet)

        Güçlü yapısının yanısıra oldukça hareketli bir futbol oynayan Martins, eğer günündeyse rakip takımı yerle bir edebiliyor.

        Defans oyuncularının korkulu rüyası Martins, hava toplarında da üstünlük sağlıyor ve insafsız olarak adlandırılabilecek sert şutlarıyla kaleyi uzaktan tehdit edebiliyor. Wolfsburg'da da forma giyen futbolcunun tek sorunu, her zaman aynı istikrarlı futbolunu sürdürememesi.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Nijerya daha önce 3 kez Dünya Kupası'na katıldı:

        1994 - İkinci tur

        1998 - İkinci tur

        2002 - İlk tur

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ