Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Fransa Horozlar! - Futbol Haberleri

        Güney Afrika, Uruguay ve Meksika ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Fransa'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 7. grupta, Sırbistan, Avusturya, Litvanya, Romanya ve Faroe Adaları ile birinci sıra mücadelesi veren Fransa, grubu Sırbistan'ın ardından ikinci sırada tamamladı. 8. grubun ikincisi İrlanda ile play-off maçı oynayan Fransa, ilk maçı sahasında 1-0 kazandı.

        İrlanda'da oynanan maçta, 1-0 yenik durumdayken Thierry Henry'nin eliyle düzelttiği topun ardından kazandığı golle beraberliği sağlayan Fransa, turu atlayan ve Dünya Kupası biletini kazanan taraf oldu.

        Fransa, 7. grupta oynadığı maçlarda şu sonuçları almıştı:

        Avusturya: 3 - Fransa: 1

        Fransa: 2 - Sırbistan: 1

        Romanya: 2 - Fransa: 2

        Litvanya: 0 - Fransa: 1

        Fransa: 1 - Litvanya: 0

        Faroe Adaları: 0 - Fransa: 1

        Fransa: 1 - Romanya: 1

        Sırbistan: 1 - Fransa: 1

        Fransa: 5 - Faroe Adaları: 0

        Fransa: 3 - Avusturya: 1

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1- Sırbistan 10 7 1 2 22 8 22

        2- Fransa 10 6 3 1 18 9 21

        3- Avusturya 10 4 2 4 14 15 14

        4- Litvanya 10 4 0 6 10 11 12

        5- Romanya 10 3 3 4 12 18 12

        6- Faroe Adaları 10 1 1 8 5 20 4

        TEKNİK DİREKTÖR

        Raymond Domenech

        Çalıştırdığı Takımlar: Mulhouse, Lyon, Fransa (21 yaş altı)

        Kariyeri: 25 Ocak 1952'de Lyon'da dünyaya gelen Domenech, futbolla oyuncu olarak tanıştı. Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Lyon'da geçiren ve 8 kez Fransa milli takımının formasını giyen Domenech, 1984 yılında, ikinci lig ekiplerinden Mulhouse'da oyuncu-teknik direktör olarak görev aldı. Burada başarılı bir dönem geçiren Domenech, 1989'da Lyon'un başına geçti. Takımına yeni bir anlayış getiren Domenech, 1993-94 sezonuna kötü bir başlangıç yapmalarının ardından buradaki görevinden ayrıldı.

        Domenech, 1993-2004 yılları arasında, Fransa'nın 21 yaş altı milli takımını çalıştırdı. Buradaki başarısıyla dikkati çeken Domenech, 2004'teki Avrupa Şampiyonası'nın ardından, Jacques Santini'nin yerine A milli takımın başına getirildi.

        Güçlü tarafları: Kadroya çağırdığı bazı isimler nedeniyle yoğun eleştirilere hedef olan Domenech, bu isimlerden çok faydalanılacağını kanıtlayarak kendisini haklı çıkardı. Belirli oyunculara sahada birçok sorumluluk veren Domenech'in bu şansı tanıdığı oyuncular arasında Zinedine Zidane'da bulunuyordu.

        Zayıf tarafları: Astrolojiye ilgisi ve bunu milli takıma oyuncu seçiminde kullanmasıyla bilinen Domenech, heam basınla, hem de takımındaki birçok oyuncuyla iyi anlaşamıyor.

        Taktikleri: Domenech, sahaya genelde, 4 savunma oyuncusu ve savunmaya dönük 2 orta saha oyuncusu, iki kanat oyuncusu, 1 hücuma yönelik orta saha oyuncusu ve ileri uçta bir forvetle çıkmayı seviyor.

        Dünya Kupası tahmini: Domenech'in Fransa milli takımının 2006'da başarı beklenmiyordu. Ancak İtalya ile finalde oynayarak tüm dünyayı yanılttı. Güney Afrika'da da favoriler arasında Fransa gösterilmiyor.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marsilya), Cedric Carrasso (Bordeaux), Mickael Landreau (Lille)

        Savunma: Bacary Sagna (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Rod Fanni (Rennes), Adil Rami (Lille), Sebastien Squillaci (Sevilla), Gael Clichy (Arsenal), Marc Planus (Bordeaux), Anthony Reveillere (Lyon)

        Orta Saha: Jeremy Toulalan (Lyon), Lassana Diarra (Real Madrid), Alou Diarra (Bordeaux), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal), Yann M'Vila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea)

        Forvet: Sidney Govou (Lyon), Franck Ribery (Bayern Münih), Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cisse (Panathinaikos), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Marsilya), Hatem Ben Arfa (Marsilya), Jimmy Briand (Rennes)

        ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR

        William Gallas (Savunma)

        Savunmasında problem yaşayan Fransa milli takımında yeri garanti olan Gallas, milli takımının gerideki en kilit öneme sahip oyuncusu. Formasını giydiği Arsenal'de geçmişte problem yaşayan Gallas, şu an kariyerinin zirvesinde.

        Yoann Gourcuff (Orta Saha)

        Bordeaux'da forma giyen futbolcu, henüz yıldızının parlamadığı bir dönemde, 20 ay önce Raymond Domenech tarafından 20 ay önce milli takım kadrosuna dahil edildi. Gourcuff, takımın artık en önemli parçalarından biri. Hücum organizasyonlarındaki yaratıcılığı ve becerisiyle dikkati çekiyor.

        Lassana Diarra (Orta Saha)

        Hem milli takımının, hem de Real Madrid'in en önemli isimlerinden biri. Mevkisinin en iyisi olarak gösteriliyor. Çalışkanlığı ve hem hücuma, hem de savunmaya katkısıyla ön plana çıkıyor. Top çalmadaki üstünlüğü, Fransa milli takımının başarı olasılığını artırıyor.

        Franck Ribery (Orta Saha)

        Bayern Münih'te oynayan futbolcu, gelecek sezon transfer dönemi için ismi en çok gündeme getirilen oyuncular arasında yer alıyor. Fransa, eleme grubu maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Ribery'i çok aradı. Güney Afrika'nın yıldız adayları arasında gösteriliyor.

        Thierry Henry (Forvet)

        İrlanda ile oynanan play-off maçında, Fransa'nın Dünya Kupası'na katılmasını sağlayan golün öncesinde topla elle oynadığı için eleştirilen Henry 4. kez dünya kupasına katılacak. Fransa milli takımının kaptanı, büyük bir uluslararası tecrübeye sahip. Futbolcu, fırsatçılığı ve kritik anlarda attığı gollerle biliniyor.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        1998 Dünya Kupası'nın sahibi Fransa, 12 kez katıldığı dünya kupasında 51 maç yaptı. Bu maçlardan 25'ini kazanan Fransa, 16 maçtan mağlubiyet, 10 maçtan beraberlikle ayrıldı.

        Fransa'nın dünya kupalarındaki geçmişi şöyle;

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - Çeyrek final

        1954 - İlk tur

        1958 - Üçüncülük

        1966 - İlk tur

        1978 - İlk tur

        1982 - Dördüncülük

        1986 - Üçüncülük

        1998 - Şampiyon

        2002 - İlk tur

        2006 - Final

        MAÇ TAKVİMİ

        11 Haziran: Uruguay - Fransa (Cape Town Stadı)

        17 Haziran: Fransa - Meksika (Peter Mokaba - Polokwane)

        22 Haziran: Fransa - Güney Afrika (Free State - Mangaung/Bloemfontein)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ