Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Cezayir Çöl Tilkileri! - Futbol Haberleri

        İngiltere, ABD ve Slovenya ile birlikte grubunda ilk 2'ye girmek için çaba harcayacak Cezayir'in kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Cezayir, Afrika elemeleri 3. turu C Grubu'nda Mısır, Ruanda ve Zambiya ile mücadele etti. Grupta Mısır ile 13 puan toplayarak ilk 2 sırayı paylaşan Cezayir, FIFA kuralları nedeniyle bu ülkeyle tarafsız sahada play-off maçı oynamak zorunda kaldı. Sudan'ın Omdurman kentinde oynanan maçı 1-0 kazanan Cezayir, Güney Afrika vizesini aldı.

        Cezayir, grubunda şu sonuçları aldı:

        Ruanda-Cezayir: 0-0

        Cezayir-Mısır: 3-1

        Zambiya-Cezayir: 0-2

        Cezayir-Zambiya: 1-0

        Cezayir-Ruanda: 3-1

        Mısır-Cezayir: 2-0

        C Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1. Cezayir 7 5 1 1 10 4 16

        2. Mısır 7 4 1 2 9 5 13

        3. Zambiya 6 1 2 3 2 5 5

        4. Ruanda 6 0 2 4 1 8 2

        TEKNİK DİREKTÖR

        Rabah Saadane

        Çalıştırdığı takımlar: Daha önce Raja Casablanca, Etoile Sportive du Sahel, Yemen Milli Futbol Takımı ve ES Setif'i çalıştıran Cezayirli Rabah Saadane, ''Çöl Tilkileri''nin başında 1981 yılından bu yana 5. kez bulunuyor.

        Başarıları: ES Setif takımına 2007 yılında Arap Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdıktan sonra Cezayir'in başına yeniden geçen teknik direktör Saadane, 1989 yılında da Raja Casablanca ile Afrika Şampiyonlar Ligi kupasını elde etti.

        Kariyeri: Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Cezayir takımlarında (MSP Batna, MO Constantine, JS El Biar ve USM Blida) geçiren 63 yaşındaki Saadane, kramponlarını Fransız takımı Stade Rennes'de rafa kaldırdı.

        Güçlü yönleri: İnsanları yönetme konusunda oldukça tecrübeli olan Rabah Saadane, futbolcularının, saha içinde ve dışında verdiği tavsiyelere uymasına önem veren bir teknik adam.

        Zayıf yönleri: 19 yıllık tecrübesi, Kuzey Afrika futboluyla sınırlı olan Saadane'ın taktikleri, tanımadığı rakipleri karşısında genellikle başarılı olmuyor. Rabah Saadane, Afrika Uluslar Kupası'nda Cezayir'e beklenilen başarıyı verememişti.

        Taktikleri: Kendisininkinden daha güçlü takımlara karşı takımını 3-5-2 dizilişiyle oynatan Saadane, 2 forvet oyuncusuyla kontratak arıyor. Saadane'ın bu taktiği, Mısır ile yapılan play-off maçında başarılı olmuştu. Bu taktiği, Dünya Kupası'nda da kullanması bekleniyor.

        Dünya Kupası tahmini: Daha önce Dünya Kupası'na iki kez katılan ancak ilk turda elenen Cezayir, bu defa en az ikinci turu hedefliyor.

        ADAY KADRO

        Kaleciler: Lounes Gaouaoui (ASO Chlef), Fevzi Chaouchi (ES Setif), Mohamed Liamine Zemamouche (MC Alger), M'bohi Rais Ouhed (Slava Sofia)

        Savunma: Abdelkader Laifaoui (ES Setif), Madjid Bougherra (Rangers), Carl Medjani (Ajaccio), Rafik Halliche (Nacional), Antar Yahia (Bochum), Habib Belaid (Boulogne), Nadir Belhadj (Portsmouth), Djamel Mesbah (Lecce)

        Orta Saha: Hassen Yebda (Portsmouth), Medhi Lacen (Racing Santander), Yazid Mansouri (Lorient), Adlane Guedioura (Wolverhampton Wanderers), Riad Boudebouz (Sochaux), Djamel Abdoun (Nantes), Fouad Kadir (Valenciennes), Mourad Meghni (Lazio), Karim Ziani (Wolfsburg), Karim Matmour (Borussia Moenchengladbach)

        Forvet: Abdelkader Ghezzal (Siena), Rafik Djebbour (AEK Athens), Rafik Saifi (Istres)

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Antar Yahia (savunma)

        Fransa doğumlu Cezayirli futbolcu Antar Yahia, halen Bundesliga'da Bochum takımında forma giymektedir.

        Cezayir milli formasını 40 kez giyen Yahia, bu maçlarda rakip takımların ağlarını 5 kez havalandırdı.

        Oldukça kaliteli bir savunma oyuncusu olmasıyla dikkati çeken Antar Yahia, geçen yıl ''En İyi Arap Futbolcu'' ilan edildi.

        Kerim Ziani (orta saha)

        En çok tanınan Cezayirli futbolcu olan Kerim Ziani, Alman Wolfsburg takımında forma giyiyor. Daha önce Fransa liginde top koşturan Ziani, farklı mevkilerde oynayabilecek nitelikte ise de genellikle orta sahada sahaya sürülmektedir.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        1982 ve 1986 Dünya Kupalarına katılan Cezayir, her iki kupada da ilk turda kupaya veda etmek zorunda kaldı. Kupalarda oynadığı toplam 6 maçın 2'sini kazanan Cezayir Milli Takımı, 3 yenilgi gördü, 1 kez de berabere kaldı.

        ''Çöl Tilkileri''nde her iki kupada en fazla forma giyen 3 futbolcu, Fevzi Mansuri, Mahmut Gündüz ve Rabah Macer olurken, finallerde en fazla golü, 1982 Dünya Kupası'nda 2 golle Salah Assad kaydetti.

        1982 - İlk tur

        1986 - İlk tur

        MAÇ TAKVİMİ

        13 Haziran: Cezayir-Slovenya (Peter Mokaba Stadı/Polokwane)

        18 Haziran: İngiltere-Cezayir (Green Point Stadı/Cape Town)

        23 Haziran: ABD-Cezayir (Loftus Versfeld Stadı/Tshwane-Pretoria)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ