Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Meksika Ziyafet başlıyor! - Futbol Haberleri

        Afrika Kıtası’nda düzenlenen ilk Dünya Kupası olma özelliği taşıyan Güney Afrika 2010 bugün başlıyor. Elemelerde takıldığımız için evden izlemekle yetineceğimiz turnuva, favori sayısının çokluğuyla büyük heyecan yaratıyor!

        19.Dünya Kupası, bugün saat 17.00’de ev sahibi Güney Afrika ile Meksika arasında oynanacak maçla başlıyor. Günün diğer bir maçında ise Fransa ile Uruguay TSİ 21.30'de Cape Town'da karşılaşacak. Bu karşılaşmaların canlı anlatımını ise HTSPOR.COM'dan takip edebilirsiniz.

        FIFA’nın kupayı her kıtada düzenlemeye karar vermesinin ardından Afrika Kıtası’nın temsilcisi olarak seçilen Güney Afrika, tüm dünyanın duyduğu güvenlik endişelerine rağmen çok şenlikli bir futbol festivali yaşatmaya hazır. Bugün başlama vuruşu öncesi taraftarı selamlaması beklenen Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın FIFA’ya hitaben yazdığı mektupta belirttiği gibi, Afrika tarihinin en büyük olaylarından birine hazır durumda. Karşılaşmalar 5’i yeni inşa edilen, 5’inde de çok ciddi yenileme çalışmaları yapılan 10 statta oynanacak. Ev sahibi ‘Bafana Bafana’nın rol alacağı açılış mücadelesi ise 2 stadın yer aldığı tek şehir olan Johannesburg’daki 88 bin 460 kişilik Soccer City’de oynanacak.

        KARNAVAL OLACAK

        Biletlerin yüzde 97’sinin satıldığı organizasyonun, eğlenceyi çok seven Afrikalılar’ın tribünleri doldurmasıyla birlikte karnaval atmosferinde geçmesi bekleniyor. 32 ülkenin katıldığı şampiyonanın çok sayıda güçlü takımı barındırması nedeniyle kıran kırana bir mücadele yaşanabilir. 2008 Avrupa şampiyonu Brezilya’nın o günden beri formunu sürdürmesinin yanı sıra müthiş kadrosuyla kendisine hayran bırakan Arjantin, Dunga’yla birlikte son yıllarda kendinden çok emin görünen Brezilya, uzun süredir başarıdan uzak kalmasına rağmen artık vaktinin geldiğine inanan İngiltere ve oyuncularının çoğu sezonu müthiş bir form grafiğiyle tamamlayan Hollanda gibi takımlar, kupanın favorileri arasında gösteriliyor.

        GÜNEY AFRİKA-MEKSİKA

        SAAT: 17.00 (TRT 1)

        STAT: Soccer City (Johannesburg)

        HAKEM: Ravşan Irmatov (Özbekistan)

        GÜNEY AFRİKA: Khune, Mokoena, Thwala, Khumalo, Ngcongca, Modise, Dikgacoi, Tshabalala, Pienaar, Letsholonyane, Mphela

        MEKSİKA: Ochoa, Juarez, Osorio, Marquez, Salcido, Torrado, Castro, Guardado, Dos Santos, Blanco, Vela

        URUGUAY-FRANSA

        SAAT: 21.30 (TRT 1)

        STAT: Cape Town (Cape Town)

        HAKEM: Yuichi Nishimura (Japonya)

        FRANSA: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Toulalan, Gourcuff, Malouda, Govou, Ribery, Anelka

        URUGUAY: Muslera, Lugano, Godin, Victorino, Perez, A.Pereira, Rios, Gonzalez, M.Pereira, Forlan, Suar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ