Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Gana Panzer çok Mesut! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Almanya, Gana'yı Mesut Özil'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Paznerler grubu lider tamamladı. Gana, 2. olurken her iki ekip de son 16'ya kaldı. Böylece Almanya, ikinci turda İngiltere ile eşleşirken Gana, ABD ile karşılaşacak.

        Oldukça hızlı başlayan zorlu mücadelede Almanya'nın savunmasında verdiği boşluklar gözden kaçmadı. Afrika'nın güçlü ekibi Gana, rakip kalede gol pozisyonları yakalarken, kalesinde zaman zaman tehlikeli anlar da yaşadı. 25. dakikada Mesut Özil, kaleci ile karşı karşıya kalırken Panzerler aradığı golü bulamadı ve mücadelelin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

        Temponun ikinci yarıda da düşmediği zorlu karşılaşmada Almanya aradığı golü 60. dakikada buldu. Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, ceza sahası dışından harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi 1-0. Bu golden sonra rahatlayan Panzerler oyunun kontrolünü bırakmadı ve maçtan 1-0 galip ayrıldı. D Grubu'nu lider tamamlayan Almanya ile 2. olan Gana 2. tura yükselmeyi başardı.

        TARİHE GEÇTİLER

        Bu arada, Kevin-Prince Boateng (Gana) ve Jerome Boateng (Almanya) kardeşler, ''Rakip takımlarda forma giyen ilk kardeş futbolcular'' olarak dünya kupası tarihine geçti.

        GANA: 0 - ALMANYA: 1

        STAT: Soccer City

        HAKEMLER: Carlos Simon (Brezilya), Altemir Hausmann (Brezilya), Roberto Braatz (Brezilya)

        GANA: Richard Kingson, John Pantsil, Jonathan Mensah, John Mensah, Hans Sarpei, Anthony Annan, Kevin-Prince Boateng, Dede Ayew (Dk. 90 2 Dominic Adiyiah), Prince Tagoe (Dk. 64 Sulley Ali Muntari), Kwadwo Asamoah, Asamoah Gyan (Dk. 82 Matthew Amoah)

        ALMANYA: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Dk. 72 Marcell Jansen), Thomas Müller (Dk. 67 Piotr Trochowski), Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger (Dk. 81 Toni Kroos), Lukas Podolski, Mesut Özil, Cacau

        GOL: Dk. 60 Mesut Özil

        SARI KARTLAR: Dk. 40 Dede Ayew (Gana), Dk. 43 Thomas Müller (Almanya)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ