Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Şili Bileti kaptılar! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        2010 Dünya Kupası H Grubu'nda İspanya, Şili'yi 2-1 mağlup etti. Euro 2008 Şampiyonu İspanya bu sonucun ardından grubu lider tamamlandı ve 2. olan Şili ile birlikte son 16'ya kaldı. Boğalar, G Grubu ikincisi Portekiz ile eşleşirken, Şili Brezilya'nın rakibi oldu.

        Mücadeleye mutlak 3 puan parolasıyla çıkan İspanya, maça oldukça hızlı başladı. 24. dakikada Şili kalecisi Claudio Bravo, Torres'in buluştuğu topu ceza sahası dışında uzaklaştırmak istedi ve meşin yuvarlak David Villa'nın önünde kaldı. Villa, uzaktan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve İspanya karşılaşmada 1-0 öne geçti. Dakikalar 37'yi gösterdiğinde ise İniesta, skoru 2-0'a taşıdı. Bu gol sırasında Marco Estrada, Torres'e yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Oldukça sert geçen ilk yarı 2-0 Boğalar'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

        İkinci yarıya ise Şili golle başladı. Kupada hırsı oyunuyla futbolseverlerin beğenisi toplayan Şili, oyuna ikinci yarıda dahil olan Millar'ın attığı golle farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1'lik skorla sona erdi. H Grubu'nda bu sonucun ardından İspanya ile Şili 2. tura çıkmayı başardı.

        ŞİLİ: 1 - İSPANYA: 2

        STAT: Loftus Versfeld

        HAKEMLER: Marco Rodriquez (Meksika), Jose Luis Camargo Callado (Meksika) Alberto Morin Mendez (Meksika)

        ŞİLİ: Claudio Bravo, Mauricio Isla, Gary Medel, Waldo Ponce, Arturo Vidal, Mark Gonzalez (Dk. 46 Rodrigo Millar), Marco Estrada, Gonzalo Jara, Jorge Valdivia (Dk. 46 Esteban Paredes), Jean Beausejour, Alexis Sanchez (Dk. 65 Fabian Orellana)

        İSPANYA: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 73 Javier Martinez), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 55 Cesc Fabregas), David Villa.

        GOLLER: Dk. 25 Villa, Dk. 37 Iniesta (İspanya), Dk. 47 Millar (Şili)

        SARI KARTLAR: Dk. 15 Medel, Dk. 20 Ponce, Dk. 21 Estrada (Şili)

        KIRMIZI KART: Dk. 37 Estrada (2. sarı karttan-Şili)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ