Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Fransa Sarkozy hesap sordu - Futbol Haberleri

        Milli Takım Paris’e varır varmaz Thierry Henry’yi yanına çağıran Sarkozy, kurmaylarına da sorumluların bulunmasını istediğini söyledi

        Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin dünkü gündeminin en önemli konusu, Güney Afrika’da çadır tiyatrosuna dönen milli takımın durumuydu.

        Bu uğurda daha önceden ayarlanmış randevularını iptal eden Sarkozy, Paris’e varır varmaz bir limuzinle aldırttığı Thierry Henry ile bir acil durum toplantısı yaptı. Sarkozy’nin partisinden Thierry Mariani, muhalifler tarafından eleştirilen bu davranışla ilgili olarak, “Devlet başkanının futbola el koyması normal bir durum değil ama şu anda normal bir durum içinde değiliz. Futbol ülkemizin imajının bir parçası” diye konuştu.

        ESCALETTES İSTİFA ETMELİ

        Bu arada, 1 gün önce kurmaylarıyla bir toplantı yapan futbol delisi cumhurbaşkanının yaşanan felaketin sorumlularının bulunmasını ve cezalarını çekmelerini istediği öğrenildi. Sarkozy, oyunculara herhangi bir prim ödemesi yapılmamasını da istedi. Fransa Spor Bakanı Roselyne Bachelot ise Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes’in de istifa etmesi gerektiğini belirtti. Bu arada, Paris’e varan Fransız oyuncular için yoğun güvenlik önlemi alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ