Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İtalya "Sünepe İtalyanlar!" - Futbol Haberleri

        İtalyan gazeteleri, Gökmavililerin dün Slovakya'ya 3-2 yenilerek elenmelerini manşetten verdi. Hezimetin faturası, teknik direktör Marcello Lippi başta olmak üzere oyunculara ve de İtalya Futbol Federasyonu'na kesildi.

        İtalya'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan La Gazzetta dello Sport, yaşanan hezimeti ''Her şey kapkara'' manşetiyle özetledi. Alt başlıkta ise ''Tüm zamanların en kötü İtalya'sı elendi'' cümlesine yer verildi.

        Corrire dello Sport gazetesi de ''Utanç!'' biçiminde tek kelimelik bir manşet atmayı yeğledi. Manşetin alt ve üst başlıklarında ise yaşanan hezimet şu cümlelerle özetlendi:

        ''Slovakya bizi dünya kupasından eledi. İtalya bakılamayacak denli kötüydü. Suç Lippi'nin, oyuncuların ve de federasyonun.''

        Torino merkezli Tuttosport gazetesi de hezimeti çok daha ağır ifadelerle eleştirdi. Tuttosport'un, İtalyanların genelde pizzada kullandıkları yumuşak ve taze peynirlerden biri olan ''mozzarella''dan esinlenen bir manşeti yeğlemesi dikkati çekti. ''Mozzarella'' kelimesinin peynir adı olmasının yanı sıra mecazi olarak ''mecalsiz, bitkin, sünepe, sümsük'' anlamına da gelmesinden hareket eden Tuttosport, ''İtalyan mozzarellalar'' manşetiyle çıktı.

        Spotta ise son dünya şampiyonu İtalya'nın Paraguay, Yeni Zelanda ve Slovakya'dan oluşan (F) grubundan bir üst tura çıkmayı başaramamasının tam bir rezalet olduğuna değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

        ''Slovakya'ya 3-2 yenilen İtalya, Paraguay'ın lider olduğu grupta son sırada yer alarak rezil bir şekilde elendi. Ekibimiz elenmeyi tümüyle haketmiş vaziyette eve dönüyor. Lippi, 'Suç benim. Tüm taraftardan özür diliyorum' derken, Gattuso ise 'Dibe vurduk. Bizleri utancın şövalyeleri ilan etseler yeridir' diye konuştu.''

        İtalya'nın elenmesi günlük haber gazetelerinde de manşetten verildi. Corrire della Sera, ''Gökmavililerde hezimet ve utanç'' manşetiyle çıkarken, La Repubblica gazetesi ise ''Gökmavililerde utanç ve gözyaşı'' manşetini seçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ