Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Gana Afrika ağlıyor! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        URUGUAY-GANA MÜCADELESİ CANLI ANLATIMLA HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

        Dünya Kupası'nda çeyrek finalin iki sürpriz ekibi, Uruguay-Gana karşılaşmasından galip ayrılan taraf Uruguay oldu. Penaltılar sonucu rakibine 4-2 üstünlük kuran Güney Amerika temisilcisi adını yarı finale yazdırdı.

        Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken Uruguay, Suarez-Forlan ikilisi ile Gana ise Gyanla gol aradı.

        Ortasaha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının son dakikasında Muntari attığı müthiş golle Gana'yı 1-0 öne geçirdi ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

        İkinci yarıda ise etkili olan taraf Uruguay'dı. Özellikle Suarez ile gol arayan Güney Amerika temsilcisi, 55. dakikada kaptan Forlan'ın sol çaprazdan attığı harika frikik golü ile skoru 1-1'e getirdi.

        Beraberlik golünden sonra morallenen Uruguay, gol için Gana kalesine yüklense de bu amacına ulaşamadı ve 90 dakika 1-1 tamamlanınca uzatma dakikalarına geçildi.

        İlk uzatma devresinden gol çıkmazken ikinci uzatmanın son saniyesinde Suarez topa kale çizgisi üzerinde elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi ve Suarez'i direk kırmızı kartla oyundan attı.

        Ancak topun başına geçen Gana'nın en golcü ismi Gyan, meşin yuvarlağı direğe nişanlayınca uzatmalarda golsüz sona erdi ve penaltılara geçildi.

        Penaltılar sonucu rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Uruguay adını yarı finale yazdıran taraf olmayı başardı..

        URUGUAY-GANA

        STAT: Soccer City

        HAKEM: Olegario Benquerenca

        URUGUAY: Fernando Muslera, Diego Lugano, Mauricio Victorino, Jorge Fucile, Maximiliano Pereira, Diego Perez, Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Alvaro Fernandez, Luis Suarez, Diego Forlan

        TEKNİK DİREKTÖR: Oscar Tabarez

        GANA: Richard Kingson, John Pantsil, John Mensah, Isaac Vorsah, Hans Sarpei, Anthony Annan, Kevin-Prince Boateng, Samuel Inkoom, Sulley Muntari, Kwadwo Asamoah, Asamoah Gyan

        TEKNİK DİREKTÖR: Milovan Rajevaç

        CEZALI OYUNCU: Jonathan Mensah, Dede Ayew

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ