Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Hollanda Kupaya ilk adım! - Futbol Haberleri

        URUGUAY-HOLLANDA KARŞILAŞMASININ TÜM AYRINTILARI VE DETAYLI İSTATİSTİKLERİ HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

        Dünya Kupası yarı final maçında Hollanda, Uruguay'ı 3-2 yenerek finale yükselen ilk takım oldu.

        Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk gol pozisyonunu, 4. dakikada Hollanda yakaladı. Sneijder'in sağ kanattan yaptığı ortada topu önünde bulan Kuyt'un şutunda top üstten auta çıktı.

        Maçın ilk 15 dakikasında Hollanda daha etkili gözüktü, ancak net gol fırsatı bulmakta zorlandı.

        Hollanda, 18. dakikada Van Bronckhorst'un ceza sahasının dışından şık bir vuruşla attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Hollanda oyunda kontrolü tamamen ele geçirdi ve 2. gol için Uruguay kalesine yüklendi.

        31. dakikada Van Persie'nin ceza sahasına attığı ara pasta Robben topu kontrol edemedi ve top kaleci Muslera'da kaldı.

        Uruguay, bu dakikadan sonra oyunda önce dengeyi sağladı, daha sonra da etkinliği ele geçirdi. 35. dakikada sağdan ceza sahasına giren Cavani, Hollanda savunmasının dengesiz yakalandığı pozisyonda geç kalınca müsait bir pozisyondan yararlanamadı.

        38. dakikada Alvaro Pereira'nun sol kanattan yaptığı ortada Forlan'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

        Hollanda 40. dakikada bir gol pozisyonu daha buldu, ancak Kuyt'ın çok etkili olmayan vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

        Uruguay, aradığı beraberlik golüne 41. dakikada kavuştu. Bu dakikada Forlan ceza sahasının dışından attığı sert şutta top ağlara gitti ve maça 1-1 beraberlik geldi.

        44. dakikada Forlan'ın kullandığı serbest vuruşta topu kaleci Stekelenburg kurtardı ve ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

        İKİNCİ YARI

        İkinci yarı, karşılıklı ataklarla ve orta saha mücadelesiyle başladı. 51. dakikada Hollanda savunmasının hatasını değerlendiren Alvaro Pereira'nun ceza sahasının dışından attığı şutta top Van Bronckhorst'a çarparak kornere çıktı.

        67. dakikada Forlan'ın kullandığı serbest vuruşta Stekelenburg topa sahip oldu. 68. dakikada Hollanda gole çok yaklaştı, 2. yarıda oyuna giren Van Der Vaart'un vuruşunda kaleciden seken topu Robben tamamlamak istedi, ancak top üstten dışarı çıktı.

        Hollanda 70. dakikada Sneijder'in golüyle 2-1 öne geçti. Bu dakikada Sneijder'in sol çaprazdan attığı şutta top, Uruguay savunmasına çarparak direğin dibinden ağlara gitti.

        Hollanda, Uruguay bu golün şokunu yaşarken aradaki farkı 2'ye çıkarttı. Kuyt'un sağdan yaptığı ortada Robben, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını 3-1 üstünlüğe taşıdı.

        82. dakikada Robben gole bir kez daha yaklaştı, ancak ceza sahasında müsait durumda iyi bir vuruş yapamayarak topu kaleciye teslim etti.

        87. dakikadaki Hollanda kontratağında Van Persie'nin pasıyla ceza sahasına giren Robben, kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak vurmakta geç kalınca kaleci Muslera topa sahip oldu.

        Hollanda'nın 2 farklı galibiyet nedeniyle rehavete kapıldığı anlarda, Uruguay farkı 1'e indiren golü buldu. 90 2. dakikada Maximiliano Pereira'nın, ceza sahasının sağ çaprazından attığı şutta, top kaleci Stekelenburg'un sağından filelere gitti.

        Maçın uzatma dakikalarında Uruguay, Hollanda kalesine tüm hatlarıyla yüklendi. 90 4. dakikada Uruguay beraberlik fırsatını eline geçirdi, ancak Egidio Arevalo'nun vuruşunda top savunmadan döndü.

        Maçı 3-2 kazanan Hollanda, finale yükselen ilk takım oldu.

        HOLLANDA 1978'DEN BERİ İLK KEZ FİNALE ÇIKTI

        Hollanda, bu sonuçla 1978'den beri ilk kez finale çıktı. 3. kez Dünya Kupası'nda final oynayacak Hollanda, daha önce oynadığı 2 finalde de ev sahibi takımlara yenilmişti.

        Hollanda, 1974'te Almanya'ya 2-1, 1978'de de Arjantin'e 3-1 yenilerek kupayı kazanma fırsatını değerlendirememişti.

        Hollanda, finalde yarın oynanacak Almanya-İspanya maçının galibiyle mücadele edecek. 2010 Dünya Kupası finali, 11 Temmuzda saat 21.30'da Johannesburg'da oynanacak.

        Uruguay da 10 Temmuzdaki 3'üncülük maçında, Almanya-İspanya maçını kaybeden takımla mücadele edecek.

        URUGUAY: 2 - HOLLANDA: 3

        STAT: Green Point Stadı

        HAKEMLER: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadır Koçkarov (Kırgızistan)

        URUGUAY: Fernando Muslera, Diego Godin, Mauricio Victorino, Walter Gargano, Maximiliano Pereira, Martin Caceres, Diego Perez, Alvaro Pereira (Dk. 78 Sebastian Abreu), Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Diego Forlan (Dk. 84 Sebastian Fernandez)

        HOLLANDA: Maarten Stekelenburg, Khalid Boulahrouz, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder, Demy de Zeeuw (Dk. 46 Rafael Van Der Vaart), Arjen Robben (Dk. 90 Eljero Elia), Robin van Persie

        GOLLER: Dk. 18 Van Bronckhorst, Dk. 70 Sneijder, Dk. 73 Robben (Hollanda) Dk. 41 Forlan, Dk. 90 2 Maximiliano Pereira (Uruguay)

        SARI KARTLAR: Dk. 22 Pereira, Dk. 29 Caceres (Uruguay), Dk. 29 Sneijder, Dk. 78 Boulahrouz, Dk. 90 5 Van Bommel (Hollanda)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ