Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İspanya Paul seçimini yaptı! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM / DIŞ HABERLER

        2010 Dünya Kupası boyunca önceden sorulan maçların sonuçlarını doğru tahmin ederek adı 'kahin'e çıkan Paul isimli ahtapot kararını verdi. İçinde Hollanda ve İspanya bayrakları bulunan akvaryumda İspanya'nın bulunduğu kutuya giren Paul böylece İspanya'nın şampiyon olacağını öngördü.

        Şampiyonluk seçiminden sonra Dünya Kupası 3.'sü de Paul'e soruldu. Uruguay ile Almanya baayrakları olan kutular arasında ise Paul'ün seçtiği Almanya rakibini 3-2'lik skorla devirince Ahtapot Paul, bir kez daha doğru tahminde bulunmuş oldu.

        Paul'un bu seçimi İspanya ve Almanya televizyonları tarafından da canlı olarak ekranlara getirildi.

        NE BÜYÜK HABER

        İspanya'nın Almanya'yı eleyeceğini de tahmin ettiği için İspanyol hükümetince espri konusu olan, ''Özel koruma altına alınması ya da İspanya'ya getirilip ulusal kahraman ilan edilmesi'' bile önerilen ahtapot Paul ile ilgili televizyonda yapılan yorumlarda, ''Ne büyük haber... Evet dünya şampiyonuyuz'' denildi.

        PAUL'UN ONURUNA MÖNÜLER

        Bu arada Dünya Kupası'nın en medyatik canlısı olan ahtapot Paul, deniz ürünleri mutfağıyla ünlü İspanya'daki restoranların da reklam konusu oldu. İspanya'nın Almanya'yı elemesinden sonra bazı restoranlar, birkaç gün için bile olsa ''Paul'un onuruna'' diyerek mönülerinden ahtapotu kaldırdığını duyurdu.

        İSPANYOLLARI ENDİŞELENDİREN İSTATİSTİK

        Öte yandan bu zamana kadar Dünya Kupası'ndaki en büyük başarısı çeyrek final olan İspanya, Hollanda'ya karşı her ne olursa olsun ilk defa finale kalmaktan dolayı tarihi bir başarıya imza atmış bulunuyor.

        Tahminciler, Hollanda karşısında İspanya'yı favori gösterse de istatistiklere göre şimdiye kadar ilk maçını kaybedip Dünya Kupası'nı kazanmayı başaran bir takım bulunmuyor. İspanya, Dünya Kupası'ndaki ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ