Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 İspanya İşte kupa yolu! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda finalin ismi: Hollanda-İspanya.

        Ancak dünyanın bir numaralı organizasyonu olan Dünya Kupası'nda her iki takım da finale gelene kadar oldukça zorlu yollardan geçti.

        HOLLANDA NASIL GELDİ?

        Dünya Kupaları'nda 1974 ve 1978'de kaçırdığı şampiyonluklara ve elendiği maçlara bakıldığında belki de "tarihin en şanssız ülkesi" olarak göze çarpan Hollanda, bu kez "biraz da şansıyla finale yükseldi" desek hiçte yanılmayız herhalde.

        Grup Elemeleri'nde Danimarka'yı 2-0, Japonya'yı 1-0 ve Kamerun'u 2-1 yenerek, namağlup olarak bir üst tura çıkan Portakallar, ikinci turda Slovakya'yı 2-1 ile geçtikten sonra çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu...

        Sambacılar karşısında kötü bir oyun sergilemesine rağmen Brezilya'yı da 2-1'lik skorla deviren Hollanda, yarı finalde turnuvanın sürpriz ekibi Uruguay'ı 3-2 devirerek 1974 ve 1978'de kaybettiği finale bir kez daha yükselmeyi başardı.

        İSPANYA NASIL GELDİ?

        Son Avrupa şampiyonu İspanya, Dünya Kupası'ndaki en büyük favori olarak gözükse de daha ilk maçtan herkesi şaşırtmıştı.

        Gruptaki ilk karşılaşmasında İsviçre'ye tek golle boyun eğen İspanyol Boğalar'ı, daha sonra Honduras'ı 2-0 ve Şili'yi 2-1 gruptan lider çıkmayı başardı.

        İkinci turda Ronaldolu Portekiz'i, çeyrek finalde ise Santa Cruzlu Paraguay'ı David Villa'nın birer golüyle geçen İspanya, yarı finalde Arjantin'i 4-0'lık skorla sürklase eden turnuvanın fantastik takımı Almanya ile karşılaştı.

        Panzerler karşısında 90 dakika boyunca rakibine adeta top göstermeyen İspanyollar için tabela ikinci tur ve çeyrek finalde olduğu gibi yine 1-0'lık galibiyeti gösteriyordu. Ancak bu galibiyet diğerlerinden farklı olarak İspanya'nın tarihinde ilk kez finale yükselmesini gösteriyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ