Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Fransa Fransa karıştı! - Futbol Haberleri

        2010 Dünya Kupası'ndaki başarısızlık üzerine vazgeçtiklerini açıkladıkları primleri, ''hayır'' işlerinde kullanmak amacıyla federasyondan talep ettikleri ortaya çıktı.

        Fransız L'Equipe gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, kupanın ardından primleri almayacaklarını açıklayan futbolcuların büyük bölümünün, Fransa Futbol Federasyonunun hazırladığı, oyuncuların primlerden vazgeçtiğini resmileştirecek belgeyi imzalamadığı belirtilmişti.

        Takım kaptanı Alou Diarra, L'Equipe'e yaptığı açıklamada, primleri hayır işlerinde kullanmak amacıyla istediklerini söyledi.

        Sürpriz yapmayı planladıklarını söyleyen Diarra, ''Konunun basına sızmasından biraz rahatsız olduk. Federasyonun bize borçlu olduğu bu paradan vazgeçmek niyetinde değiliz. Amacımız, parayı hayır işlerinde kullanmak. Fransa-Romanya maçından sonra bu konuda karar almak için bir araya geldik. Federasyonla ne zaman görüşeceğimiz belli değil'' dedi.

        Dünya Kupası'nda A Grubu'nu sadece 1 puanla son sırada tamamlayan ''Horozlar''ın o dönemki kaptanı Patrice Evra, takımın elenmesinin ardından 22 Haziranda yaptığı açıklamada, ''Tüm primlerden vazgeçiyoruz. Sponsorlardan ve benzeri yerlerden gelecek primi kabul etmeyeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

        Kupa sırasında takımdaki kriz de büyümüş ve Nicolas Anelka, Teknik Direktör Raymond Domenech'e maç sırasında küfür ettiği gerekçesiyle kadro dışı bırakılmıştı. Bunu protesto eden oyuncuların bir gün idmana çıkmamasıyla kriz doruk noktasına ulaşmıştı.

        Oyuncular, takımın bu kriz ve kupadaki başarısızlık nedeniyle zedelenen imajını düzeltmek için toplam 2 milyon avro tutarındaki prim haklarından vazgeçtiklerini açıklamışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ