Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yasaklar kalktı! - Futbol Haberleri

        Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin davada, aralarında İbrahim Akın, Tayfur Havutçu, Emmanuel Emenike, Ümit Karan'ın da bulunduğu 28 kişi hakkındaki seyirden yasaklanma cezasının kaldırılmasına hükmetti.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin tensip incelemesini tamamladı.

        Buna göre; İbrahim Akın, İskender Alın, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Emmanuel Emenike, Fatih Akbaba, Gökçek Vederson, Halil Köntek, Hikmet Karaman, Kenan Yaralı, Levent Eriş, Mahmut Boz, Mehmet Boz, Mehmet Şen, Murat Öztürk, Mustafa Ulaş Ortakaya, Serdar Berkin, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Şükrü Ongan, Tuğrul Çağrı Üzer, Zafer Önder İpek, Faruk Yaşar, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkında 6222 sayılı yasanın 18. maddesi gereğince seyirden yasaklama kararına karşı yapılan itirazları kabul eden mahkeme heyeti, adı geçen sanıklarla ilgili seyirden yasaklanma koruma tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

        Mahkeme heyeti aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Sadri Şener, Olgun Peker, Nevzat Şakar ve Serdal Adalı'nın bulunduğu 40 kişi hakkında seyirden yasaklanma koruma tedbirinin devamına karar verdi.

        Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel'in statlara giriş yasağı ise kalkmadı.

        Tutuksuz sanıklardan halen futbol yaşantısını Rusya'nın Spartak Moskova takımında sürdüren Nijeryalı Emenike'in ifadesinin alınması için emniyet tarafından adres tespitinin yapılması ve sonrasında da belirlenecek yurtdışı adresinde ifadesinin alınması için bulunduğu ülke ile yazışma yapılmasına karar verdi.

        Mahkeme heyeti, haklarında kamu davası açılan Haldun Şenman, Sami Dinç ve Talat Emre Koçak'ın suç tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'nda görevli olup olmadıklarının sorulmasına ve FİFA tarafından yapılan menejerlik (2011 Mart ayında) sınavı ile ilgili gönderilen soruların kime gönderildiği ve gönderilenler arasında bu sanıkların bulunup bulunmadığının sorulmasına karar verdi.

        Mahkeme heyeti, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'daki değişiklikle haklarındaki ceza isteminin asgari hadleri değişecek olan Bursasporlu Gökçek Vederson, Trabzonsporlu yönetici Nevzat Şakar, kaleci Serdar Kulbilge'nin de aralarında bulunduğu 34 tutuksuz sanığın bağlı oldukları yerel mahkemelerde dava ile ilgili ifade vermelerine karar verdi.

        Mahkeme ayrıca aralarında Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener'in de bulunduğu 35 tutuksuz sanığın ise duruşmalara gelmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

        Mahkeme heyeti, 401 sayfadan oluşan iddianamenin mahkeme huzurunda okunması için TRT İstanbul Bölge Müdürlüğüne yazı yazarak 2 spikerin görevlendirmesini de istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ