Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Türk futbol tarihinin en ciddi krizi! - Futbol Haberleri

        ''Bu sınavda her zamankinden daha fazla huzura, güvene, istikrara ve birlikteliğe ihtiyaç duyuyoruz'' diyen Mehmet Ali Aydınlar şunları söyledi:

        GÖREVİMİZİN 90. SAATİNDE SORUŞTURMA ÇIKTI

        "Hepimiz futbolu seviyoruz. 1992'de futbolda yönetici oldum. O günden bu yana Türk futbolu için çalıştım. Bundan 7 ay önce ben ve 14 değerli arkadaşım yine bu salonda sizlerin teveccühü ile futbolun idaresi için 4 yıllığına seçildik. Ama göreve gelişimizin 90. saatinde şike soruşturmasıyla karşılaştık.

        BİZ DE HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK

        74 milyon gibi biz de hazırlıksız yakalandık. Türk futbolu kurulduğu 1923 yılından bu yana en ciddi krizini yaşıyor. 89 yılın en büyük sorununu TFF'nin tek başına çözmesi mümkün değil. Kamuoyunda zaman zaman 'Süreç iyi yönetilmedi' eleştirilerine karşın iyi niyetle çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sorunun sorumlusu biz değiliz. Baskı değil destek bekliyoruz.

        KAOSU BÜYÜTMEK İSTEYENLER VAR

        Bizi destekleyen büyük bir kesim var. Üzülerek söylemeliyim ki küçük çıkarlar için kaosu büyütmek isteyenler de var. Bize inanın; adalet anlayışımıza güvenin. 7 ay bize 7 yıl gibi geldi. Bu süreçte çok kırıldık ama 'Bu işi bırakıp gidelim' demedik. Evet biz tarafız; Türk futbolunun başını dik tutması için tarafız. Kararlarımız herkesi memnun edemez. Hatta bazılarını üzebilir de...

        HERKESİN FEDERASYONUYUZ

        Hukukun üstünlüğü en doğru kararı verecek. Sözde değil özde hukuktan yanayız. Herkesi karşı adiliz çünkü herkesin federasyonuyuz. Sizlerin seçtiği otoriteyiz ama otoriter değiliz. Doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu gemiyi doğru limana yanaştırmak için herkesi dinliyoruz; görüş paylaşıyoruz. Biz bir aileyiz ve büyük bir aileyiz diyorsak tüm fertleri dinlemek mecburiyetindeyiz.

        ŞEFFAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

        Artık bizim bir dahlimiz yok. Top artık hukukta. Sadece bugün değil sürecin başladığı 3 Temmuz'dan bu yana herkesi dinliyoruz. Kulüpler Birliği ile defalarca toplantı yaptık. Her türlü eleştiriye açığız. Doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Şeffaf, paylaşımcı olmaya devam edeceğiz. Futbol ailesinin tüm kesimlerinin her kelimesine azami önem vereceğiz.

        SÖZDE DEĞİL ÖZDE HUKUKTAN YANAYIZ

        Bu nedenle dürüst olmaya devam edeceğiz. Süreç başladığından bu yana hukukun üstünlüğü en çok konuşulan konu oldu. Biz, sözde değil, özde hukuktan yanayız. Bunu yaparken dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Şimdi sırada savunma hakkı var. Etik kurul da bu süreçte raporunu tamamlayacak. Yetişmesi halinde, play off öncesi nihai kararı almayı planlıyoruz. TFF olarak önceliğimiz elbette futbolun gelişmesi. Bizim için Türkiye'nin uluslararası alanda itibarı da çok önemli. Bunları da dikkate alıyoruz.''

        Aydınlar konuşmasını toplantıya katılan delegelere teşekkür ederek; Van'daki depremzedeleri, trafik kazasında 2 futbolcusunu yitiren Keşan Belediyespor'u ve Lefter Küçükandonyadis'i anarak tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ