Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Rusya Polonya, Rusya, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası - Futbol Haberleri

        EURO 2012'de A Grubu'nun ikinci maçı olan Rusya-Polonya karşılaşması sadece futbol değil politik olarak da önemi yüksek mücadelelerden birisi olarak dikkat çekti.

        Sovyet Rusya'nın 1921'de Polonya'yı işgal etmesi, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet önder Stalin'in emriyle öldürülen Polonyalı liderler ve son olarak 2010 yılında Rusya'da yaşanan uçak kazası sonrası Polonya Devlet Başkanı'nın ölümü, iki ülke arasındaki gerilimin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

        2010 yılında Rusya sınırları içinde düşen ve içinde Polonya Devlet Başkanı'nın yanı sıra Polonyalı çok sayıda üst düzey yetkilinin bulunduğu uçak için inanılmaz iddialar ortaya atılmıştı. Kaza sonrasında uçaktan canlı olarak kurtulanların kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğü iddiaları Rusya ve Polonya arasındaki varolan politik gerilimi zirveye ulaştırmıştı.

        Bu politik sorunlar arasında oynanan maç öncesinde iki takım taraftarları stat çevresinde karşı karşıya gelirken polis çıkan olayları güçlükle engelledi.

        Ayrıca maç öncesinde Rusyalı taraftarların açtığı "This is Russia"(Burası Rusya'dır) pankartı ise Polonyalı taraftarların tepkisini topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ