Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Polat'ı karşıladı diye işten atıldı, Meriç Müldür'ün yazısı - Galatasaray Haberleri

        Meriç MÜLDÜR yazdı...

        Galatasaray’da enteresan işler oluyor. Yeni yönetim göreve geleli bir yılı aşkın süre geçti ama iç huzur bir türlü sağlanamıyor, perde arkasında akıl almaz olaylar yaşanmaya devam ediyor. Takımı şampiyon yapmasına rağmen Fatih Terim’i yıpratmaya yönelik hareketler bitmedi. Geçen sezondan kalma Bülent Tulun krizi giderilemedi. Adnan Polat nefreti had safhaya ulaştı.

        Resmi siteden Terim ile Tulun’un uyum içinde çalıştıklarını belirten açıklamalar yapılsa da buna Fatih Terim bile kahkahalarla gülüyor. Çünkü arada uyum değil herkes de biliyor ki müthiş bir uyumsuzluk var. En son örneği de transferi gündemde olan Faslı Assaidi’de yaşandı. Tulun’un, 1 milyon 400 bin Euro yıllık ücret

        karşılığı anlaşma sağlanan Assaidi’yi kimseye haber vermeden İstanbul’a getirtip 1 milyon 600 bin Euro’ya el sıkışması Sarı-Kırmızılıları karıştırdı. Belki de bu transfer sadece Tulun’un işgüzarlığı nedeniyle gerçekleşmeyecek. Yönetim ise Tulun’un kulübe verdiği zararı olayı menajerlere yıkarak örtbas etmeye, aradaki 200 bin Euro’luk farkın menajerin ekstra isteğinden kaynaklandığını ileri sürerek Tulun’u yine aklamaya çalışıyor.

        İLK OPERASYON GS TV’DE

        Galatasaray’da bir yandan bu tür gariplikler yaşanırken, bir yandan da eski yönetim dönemindeki personeli tasfiye işlemleri sürdürülüyor. Hem de el altından. Çoğu yöneticinin ve Fatih Terim’in haberi olmadan. Başroldeki isimler Adnan Öztürk, Sedat Doğan ile Bülent Tulun. En son olarak GS TV Genel Müdürü Hasan Tankaya ile yollar ayrıldı. Tankaya sadece televizyonun yöneticisi değil Florya’da da Terim’in gözü kulağıydı. Operasyon Fatih Hoca’nın da İstanbul’da bulunmadığı anda yapıldı. Gerekçe haber sızdırdığı iddiası. Hasan Tankaya, Galatasaray için 7/24 mesaideydi ama önceki gün odasındaki eşyaları güvenlik görevlilerinin gözetimi altında toplayabildi!

        Açıkcası büyük bir vefasızlık örneği sergilendi. Basına haber sızdırdığının gerçekle ilgisi yok ama gazetecilere bu bilgi veriliyor. İşin gerçeği Tankaya’nın Adnan Polat’a yakın bir isim olduğunun iddia edilmesi ve bu operasyonun bir yıldır gündemde bulunması. Adnan Polat nefreti öyle boyutlara vardı ki aşağıda vereceğimiz örnekler bunun net göstergeleri.

        ‘POLAT’IN YATINI ADA’YA ALMAYIN’

        Adnan Polat’ın yatı yıllardır Kuruçeşme Adası’nda demirli. Ada, Polat’ın adeta karargahı. Yöneticilik döneminde de sonrasında da. Yazın da kışın da Kuruçeşme Adası’ndadır. Geçtiğimiz günlerde yöneticiler adadaki görevlilere haber yolladılar, Polat’ın yatının bir daha adaya demirlenmemesini istediler. Haber Adnan Polat’ın kulağına gitti. Eski başkan da yatını aldı İstinye’ye çekti ve bundan böyle Kuruçeşme Adası’na gitmemeye yemin etti.

        ‘POLAT’I ARENA’YA KİM DAVET ETTİ?’

        AK Parti İstanbul İl Kongresi TT Arena’da yapıldı. Adnan Polat özel olarak davet edildi. Galatasaray eski başkanı bu davete Murat Yalçındağ ile birlikte gitti. İkilinin ardından Ünal Aysal, Ali Dürüst, Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, Refik Arkan ve Sedat Doğan da stada geldiler. Polat, Dürüst, Terim ve Albayrak ile kucaklaşırken diğer isimlerin mesafeli duruşu dikkat çekti.

        Hatta o isimler Polat’ı karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kapıda birlikte karşıladılar. Polat’ın, TT Arena Stadı’nda karşılarına çıkması Galatasaraylı bazı yöneticileri rahatsız etmiş olacak ki birkaç gün sonra yönetim toplantısında konu gündeme geldi. Adnan Polat’ın göreve getirdiği, şu anda da aynı görevde bulunan güvenlik sorumlusu Remzi Tan yönetim kurulu toplantısına çağrıldı. Remzi Tan aynı zamanda Galatasaray eski yöneticisi ve emniyet müdürü. Polat’ı Arena’ya kimin davet ettiği, nasıl geldiği, kimler tarafından karşılandığı, protokol tribününe neden alındığı sorgulandı.

        KAMERALAR İNCELENDİ, İFADELER ALINDI

        14 Haziran’da yine TT Arena’da yapılan Türkçe Olimpiyatları’na da Adnan Polat davet edildi. Üstelik protokol tribününde Başbakan ile birlikte oturan tek işadamıydı. Başbakan Galatasaray’ın stadına gelmesine rağmen o gün statta yönetimden sadece Abdurrahim Albayrak vardı. Başbakan’ı karşılayan isimlerden biri de yine Adnan Polat’tı. Gerek il kongresi olsun gerekse de Türkçe Olimpiyatları’nda Başbakan'ın Adnan Polat’a gösterdiği yakın ilgi de dikkatli gözlerden kaçmadı.

        Galatasaray yönetiminin de gözünden kaçmayan bir detay vardı. Her iki organizasyonda da Adnan Polat’ın bulunması, protokolde yer alması ve kapıda başbakanı karşılayan isim olması. Bu konuda detaylı bir araştırma yapıldı, kamera görüntüleri incelendi, ifadeler alındı ve sorumlu bulundu (!)

        Galatasaray’ın 30 yıllık emektarı, protokol görevlisi, herkesin sevdiği bir isim olan Fahrettin Taylan. Adnan Polat’ı karşıladığı, protokol tribününe aldığı gerekçesiyle görevine son verildi. 30 yıllık hizmetinin karşılığı bu oldu. Gerekçe de kendisine verilen kağıtta bir cümle ile izah edildi. Görülen lüzum üzerine!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ