Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İtalya EURO 2012, İspanya-İtalya, Cüneyt Çakır - Futbol Haberleri

        Son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya ile 2006 Dünya Kupası'nın sahibi İtalya arasındaki final maçı yarın TSİ saat 21.45'te başlayacak. Zorlu karşılaşmaya Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Olympic Stadyum evsahipliği yapacak.

        İki takım şampiyonada aynı grupta yer aldı ve birlikte çeyrek finale yükseldi. İki takım arasında Polonya'nın Gdansk kentinde 10 Haziran Pazar günü oynanan (C) Grubu karşılaşması 1-1 berabere sonuçlandı.

        Finalist takımlardan İspanya daha önce kupayı 1964 ve 2008 yıllarında olmak üzere iki kez kazanma başarısı gösterdi. Boğalar, 1984 yılında ise Avrupa şampiyonluğunu finalde kaybetti.

        İtalya ise 1968 yılında kazandığı ilk ve tek Avrupa şampiyonluğundan beri kupaya uzanamıyor. İtalyanlar 2000 yılında final, 1988'de ise yarı final oynadı.

        Cüneyt Çakır 4. hakem

        Final maçını Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını ise vatandaşları Bertino Cunha Miranda ile Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak. Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa ile Duarte Nuno Pereira Gomes ise mücadelede ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

        Zorlu mücadelenin dördüncü hakemi ise son olarak İspanya ile Portekiz arasında Ukrayna'nın Donetsk kentinde oynanan ilk yarı final maçını yöneten FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır.

        Türk hakemlerden Bahattin Duran da zorlu maçta yedek hakem olarak bulunacak.

        UEFA'nın gözde hakemlerinden Proença

        Portekizli hakem Proença, 2004 yılında yönettiği UEFA 19 Yaşaltı Şampiyonası final maçından sonra UEFA'nın en gözde hakemlerinden biri halinde geldi.

        2007 yılı Ocak ayında ''UEFA Premier Hakem'' kategorisine yükselen Proença, 2007/2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçlarında görev almaya başladı.

        2009/2010 sezonunda UEFA tarafından ''Elit Hakem'' kategorisine yükseltilen Portekizli hakem, aynı sezon 4 Şampiyonlar Ligi grup maçı, ertesi sezon ise aynı ligde 5 karşılaşma yönetti.

        Proença, geride kalan 2011/2012 sezonunda 6 Şampiyonlar Ligi maçının yanı sıra Bayern Münih ile Chelsea arasında Münih kentinde oynanan final karşılaşmasında da düdük çaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ