Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Bundesliga lideri Bayern Münih, Almanya Kupası çeyrek final maçında sahasında Borussia Dortmund'u 1-0 yenerek bir üst tura çıktı - Futbol Haberleri

        Allianz Arena'da 71 bin kişinin izlediği karşılaşmada Bayern Münih, Arjen Robben'in 43. dakikada attığı golle geçen sezonun kupa ve lig şampiyonu Borussia Dortmund'u 1-0 mağlup etti. Geçen sezon kupa finalinde Borussia Dortmund'a 5-2 mağlup olan Bayern Münih, bu skorla hem yarı finale yükseldi hem de geçen sezonun rövanşını aldı.

        Bayern Münih ayrıca, Borussia Dortmund'u son 3 yılda Bundesliga'da ve kupada oynanan 5 karşılaşmada ilk kez yenmiş oldu.

        Bir diğer çeyrek final karşılaşmasında VfB Stuttgart, sahasında İkinci Lig takımı VfL Bochum'u Christian Gentner ve Vedad Ibisevic'in golleriyle 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

        Dün oynanan karşılaşmalarda Mainz 05'i yenen SC Freiburg ve Kickers Offenbach'ı mağlup eden VfL Wolfburg yarı finale yükselen takımlar olmuştu.

        Yarı final karşılaşmalarının kura çekimi pazar günü yapılacak. Karşılaşmalar 16 ve 17 Nisan'da oynanacak, final maçı da 1 Haziran'da Berlin'de yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ