Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Sivasspor Trabzonspor şike, Trabzonspor şike, Sivasspor şike, Trabzonspor açıklama - Trabzonspor Haberleri

        Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Sivas yiğitlerin şehridir. Spor kulüplerini yönetenler temsil ettikleri olguları unutmamalı ve ona göre yaşamalıdır. Yiğitler karşısına çıkan pislikleri temizler. Kuyruğu sıkışınca pisliğin içine tertemiz Trabzonspor'u çekmeye çalışmaz. Sonun yaklaşıyor oluşunun, şuursuzca açıklama yapmaya ittiği bu kişiyi ciddiye almıyoruz" denildi.

        "ÇAMUR ATMA POLİTİKASI"

        Trabzonspor'un eski genel sekreteri Hasan Yener, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın şike süreciyle ilgili cumatesi akşamı yaptığı suçlamarına cevap verirken, "Kendini kurtarmak için çamur atma politikası izliyor" dedi.

        "BİZ ONUN TEZGAHINA GELMEYİZ"

        Hasan Yener, Türkiye'de neyin ne olduğunu herkesin iyi bildiğini belirtirken şunları söyledi:

        "Türkiye'deki mahkemeler, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS hepsi karar vermiş. (Birisi çıkar, yok böyle bir şey) der. Biz onun tezgahına gelmeyiz. Kendini kurtarmak için çamur atma politikası izliyor. Bu ülkenin gençleri, yapılanları gördükçe gelecekte bunları iyi anmayacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu da bunca karara rağmen Trabzonspor'un kupasını vermeyerek ülke futbolundaki kara leke olmaya devam etmektedir."

        DENİZER: "AVUKATIM ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

        Mecnun Otyakmaz'ın iddialarının odağındaki isim olan eski yönetim kurulu üyesi Recep Denizer ise avukatı aracılığıyla bir açıklama yapacağını belirtirken şöyle konuştu:

        "Hiç kaale almıyorum, hiç de konuşmuyorum. Bunlara Aziz Yıldırım nasıl talimat veriyor ki bunlar kalkıp konuşuyorlar. Şimdiye kadar neredeydiler? Avukatımla bir görüşme yapıp gerekli açıklamayı yapacağım. Gerekirse Mecnun Otyakmaz hakkında dava da açacağım."

        OTYAKMAZ'IN KONGREDE YAPTIĞI AÇIKLAMA

        Sivasspor'un cumartesi günü yapılan olağan genel kurulunda konuşma yapan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kongrede şike süreci konusunda Trabzonspor'un Sivassporlu futbolculara 1 milyon dolar teşvik primi teklif ettiğini, paranın yönetici Recep Denizer tarafından yollandığını iddia etmiş, "Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlar da bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefimle teminat altına alıyorum" demişti.

        RECEP DENİZER'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

        Trabzonspor'un eski yönetim kurulu üyesi Recep Denizer, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın, kendisi hakkında yaptığı, "Paralar Recep Denizer tarafından yollandı" iddialarına avukatı aracılığıyla cevap verdi.

        Recep Denizer'in avukatı Nusret Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        "Daha önce de ifade ettiğimiz üzere; şike ve teşvik eylemlerinin organizasyonunu yapanların ve şikeden hüküm giyenlerin başkalarına attığı iftiralar sürpriz değildir. Şike yaptığı mahkeme kararları ile de sabit olan bu şahısların son çırpınışları herkes tarafından ibretle ve hayretle izlenmektedir. Müvekkilimiz Recep Denizer' in, şike dosyası kapsamında kolluk kuvvetlerince ifadesi alınmış; soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı müvekkilimiz hakkında ‘Kovuşturmaya Yer Olmadığına' dair karar vermiş ve bu karar kesinleşmiştir."

        Açıklama şu şekilde devam etti:

        "TFF'nun ilgili kurulları nezdinde yapılan yargılamadan da müvekkilimiz Recep Denizer yüzünün akıyla çıkmış, PFDK, ‘Hakkında Ceza Tertibine Yer Olmadığına' karar vermiştir. Müvekkilimiz Recep Denizer ile ilgili tek bir disiplin yaptırımı dahi uygulanmamıştır. Saplandıkları şike çukurunda hem kendi, hem de mensubu oldukları camiaları lekelemeyi göze alan bu zevatın, başkalarına da kendi çerçevesinden bakması ve bu çukura sürüklemeye çalışması sürpriz değildir."

        'KİMLERE HİZMET ETTİĞİ HERKESÇE MALUM İSİMLERİN İDDİALARINI CİDDİYE ALMIYORUZ'

        Otyakmaz'ın iddialarının hayal mahsulü olduğunun vurgulandığı açıklama

        şu şekilde tamamlandı: "Daha da acı olanı ise şike yaptığı yargı kararları ile tescillenen bu şahısların devletin mülki ve idari amirlerinin, seçilmişlerinin, bürokratlarının da katıldığı bir Genel Kurul' da iftira dolu açıklamalarını yapabilmeleridir. Süreç temiz futbol anlayışı ile hareket eden bizler tarafından sükûnet ve suhuletle takip edilmektedir. Bizler masumiyetimizden aldığımız güçle konuşur, yargı kararlarını esas alırız. Kimlere ve hangi amaca hizmet ettiği herkesçe malum isimlerin asılsız, mesnetsiz, hayal mahsulü iddialarını ciddiye dahi almıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ