Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Özel Sıra geldi Play-offlar'a! - Özel Haberleri

        ERBATUR ERGENEKON/ ÖZEL HABER

        BATI KONFERANSI

        Los Angeles Lakers (1) - Utah Jazz (8)

        Los Angeles Lakers, normal sezona en büyük şampiyonluk adayı olarak başlamıştı. Melekler şehrinde değişen pek de bir şey yok. Kobe, Gasol ve çocuklar hedef için ilk turda zorlu bir engelle karşılaşacaklar. Kobe isterse Lakersla kimse baş edemez tabi, orası apayrı. Andrew Bynum döndü. Geçen sezon yarım bıraktıkları işi devam ettirmek isteyeceklerdir. Utah’ın winner’lık eksiği içersinde olduğunu düşünüyorum aslında. Kadro yeterli mi? E ayıptır bence yeterli – en azından ilk 5 – Önceki sezon Utah elendiğinde su yüzeyine çıkan Avrupalı oyuncu ABD’li oyuncu çatışması sonradan bir anda yok oldu. Yine de takımlar ama değiller gibi bir durum söz konusu. Bir takım guardı konuşur dersek. Derron’un performansı takım için çok önemli olacak. Elbette Boozer – Krilenko ve Memo’nun oynayacakları oyun seriyi uzatacaktır. Ancak En fazla Lakers’ı bir sonraki tur için yorabilirler.

        Denver Nuggets (2) - New Orleans Hornets (7)

        Bu eşleşme de kanımca her şey olabilir. Denver’ı beğenir misiniz? Iverson’ın oradan oraya gönderilmesini her ne kadar hala kabullenemesem de Chauncey Billups hamlesi çok değiştirdi takımı. Kazanan bir oyuncuyla oynamak çok önemli. Hele play-off ‘ta yani er meydanında topun el yaktığı anlarda CB7 çok önemli bir güven telkini. Tabi Carmelo Anthony. Melo fütursuz bir sayı gücü. Ancak ne kadar çok sevsem de (sokaklardan gelmiştir çünkü kendisi ama o ayrı bir yazı konusu) ben kabullendim süper yıldız tamam ama bir Lebron ya da Wade değil Melo. Bundan dolayı da çok fazla ilerleyebileceklerini düşünmüyorum. Ama bu tur’da Kenyon Martin’in de performansı belirliyeci olacak. New Orleans’ta ise işler MVP adayının eline bakıyor. Chris Paul bakalım sihir yaratabilecek mi?. David West? Aslında bu seneye çok şey beklenen bir takım olarak başlanmışlardı. Ancak yazının ana kısmının ayrıldığı bölüme de bakacak olursanız, favorimi tahmin etmek zor değil.

        San Antonio Spurs (3) - Dallas Mavericks (6)

        Direkt söyleyeyim zaten herkes biliyor artık gönül Dallas’ı ister, daha doğrusu gönül San Antonio demez. Yeter gerçekten, Tim Duncan, Tony Parker, Michael Finley. Bir eski çin atasözünde bir yerde 7 yıl değişiklik yapmadan yaşamak deliliktir tadında bir cümle geçerdi. Ya da aynı suda iki kez yıkanılmaz da olur. Ancak Spurs’ün tecrübe avantajı ile bir adım önde olduğunu söylememiz yanlış olamaycaktır. Tabi bir de Drew Gooden hamlesi var. Son anda eklediler takıma ama çok önemli bir dişli oldu çarkta. Popovic yine kazanmaya aday. Yalnızzz.. Dallas yükselişte. Jason Kidd zaman zaman eski günlerdeki gibi oynuyor. Jason Terry’de yine kritik toplarda başarılı.Ve elbette Dirk Nowitzki. Dirk inanılmaz formda. Tamam biliyorum play-offlar’da süt dökmüş kediye dönen hallerini görmedik değil. Ama bu kez farklı gibi duruyor. Gözünde o bakış var gibi.

        Portland Trail Blazers (4) - Houston Rockets (5)

        Şimdi ev sahibi Portland. Es geçmeyelim, Rose Garden’a saygım büyüktür. Portland’ın seyircisi vefalıdır.(buradan çok çirkin espriler çıkar ama gerek yok) Brandon Roy, tam bir lider. Oyunu gerçekten büyük keyif veriyor. İyi bir takım görüntüsündeler. Muhtemelen Draft tarihini en büyük fiyaskosu olan Greg Oden yine de hiç yoktan iyi bir pivot. Hani Kwame’den iyidir yine. LaMarcus Alridge’e boyalı alanda çok önemli olacak bu seride. Zira karşıda ligin en önemli 2 pivotundan biri olan (Diğer D.Howard elbette) Yao Ming var. T-Mac’in yine sırtı ağrıyor. E haliye Roketler 2. tura uzak olan taraf bence. Portland kelimesel manada olmayan yürekli çocuklarıyla bu turu geçecektir. E Ron Artest ne olacak.?

        DOĞU KONFERANSI

        Cleveland Cavaliers (1) - Detroit Pistons (8)

        Muhtemelen Doğu konferansı şampiyonu olacak Cleveland Cavaliers. Yani ufak çapta bir mucize olmazsa. LeBron bu sene şampiyonluğu istiyor ve ilk kez kadro bunu başarmaya bu kadar yakın. Mo Williams, Lebron’a mükemmel bir tamamlayıcı oldu. Dış şut eksiğini giderdi.Gibson yine oyuna büyük dinamizm getiriyor. Varejao pis işleri yapıyor. Ilgauskas, ağır vasıta olmasına rağmen önemli bir pivot hala.West iyi bir guard. Oyuncuları tek tek saymanın dışında takım olmuş durumdalar. Arkadaşlık üst seviyede. Koç Mike Brown. Hani onları izlerken, başarıya adım adım giden bir takımın Hollywood stüdyolarından çıkmış filmini izler gibiyim. Rakip Detroit ise hala iyi bir play-off takımı ama eskisi gibi değiller, bu bir gerçek. Iverson iyi bir yedek oldu takımda (kulağa bile saçma geliyor elbette). Rodney stuckey iyi bir oyuncu olabilir ancak yeni Dwayne Wade demek biraz komik kalıyor. Rasheed’de son zamanlarda iyice kopmuş gibi. İsimde zor bir eşleşme olarak durabilir ancak içerikte bence yürüyedur Cleveland demek lazım.

        Boston Celtics (2) - Chicago Bulls (7)

        Şimdi Boston kesin favori ve turu geçecekler. Ancak şampiyonluğu yaşadılar ve biraz doymuşluk var. O da belli oldu zaman zaman. O açlığı Stephon Marbury ile doldurmaya çalışacaklar (tamam buna doc rivers bile gülerdi). Son zamanlarda büyük 3’lü oynamazken fena dağıldıklarını gördük. Ama takımda yer alacaklar. Bu sene de favoriler ancak geçen yıl kadar değil. Chicago ise muhtemelen yılın çaylağı seçilecek yıldızları Derrick Rose’la yaşlı Boston savunmasını yoracaklar.Ben Gordon’da etkili olacak. Boston turu geçer ama beklemediği bir direnişle karşılaşır.

        Orlando Magic (3) - Philadelphia 76'ers (6)

        Orlando Magic, direkt favori. Dwight Howard’ı pota altında tutacak bir oyuncuları yok. Zaten öyle biri lig’de yok ya o da ayrı. Hido’ya da çok güveniyoruz her zamanki gibi. Topun el yaktığı dönemlerde herkes onun eline bakacak. (Bakacaklar ki yanmıyo o kullanacak) Rafaer Alston’a da parantez açmak lazım. Beklenmeyen bir etkisi oldu takımda sokak basketbolunun kralının. Seride önemi büyük. R.Lewis de dış şutlarıyla Phila’yı yıkacaktır (ama bu hala 116 milyon dolarlık bir adam yapmıyor kendisini. 2 süper yıldız parasına Rashaad seneler geçse de aklım almayacak). Philadelphia’da ise çakma AI Andre Igoudala ve Andre Miller’a bakacak herkes elbette. Genç ve saldırmayı seven bir ekip 76ers, ancak şu atamıyorlar. Öyle böyle değil gerçekten atamıyorlar. Şutörleri yok. Nerdesin Kyle Korver diyoruz ve bir sonraki seriye geçiyoruz. Hem duygusal hem de bilimsel anlamda favori Orlando Magic

        Atlanta Hawks (4) - Miami Heat (5)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ