Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Süha Uygur - Filiz Senger çifti 17 yılın ardından evlendi! "17 yıl sonra imzayı attık!" - Magazin Haberleri
        1

        Süha Uygur, 17 yıldır birlikte olduğu Filiz Senger ile Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nde birlikteliklerini resmiyete döktü.

        2

        "DARISI BEKARLARIN BAŞINA"

        Çifti bu özel günlerinde aileleri ve arkadaşları yalnız bırakmadı. Mutluluğunu sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşan 64 yaşındaki Uygur, gönderisinde "17 yıl sonra imzayı attık… Darısı bekar arkadaşlarımızın başına." ifadelerini kullandı.

        3

        İki çocuğu bulunan çiftin nikah fotoğraflarına, sevenleri tarafından tebrik mesajları yağdı.

        4

        SÜHA UYGUR HAKKINDA

        Süha Uygur, 1958 yılında Samsun'da doğmuştur. Ailece aslen Tiyatrocu Nejat Uygur ve Nejla Uygur çiftinin 5 oğlundan ikincisidir.

        16 yaşında Uygur Tiyatrosu'nda müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

        5

        Süha Uygur, 1980 yılında Necla – Nejat Uygur Tiyatrosu’nun Tiyatro Müdürlüğü'ne getirildi ve bu görevi 1992 senesine kadar devam etti.

        Bu süre içerisinde Nejat Uygur'un sergilediği bazı oyunlarda oyunculuk, yönetmen yardımcılığı ve yönetmenlik yaptı. 1993 senesinde kardeşleri Süheyl Uygur ve Behzat Uygur ile beraber "Genç Uygurlar Tiyatrosu"nu kurdu. Bu süre içerisinde "Boynuz Kulağı Geçer", "Tele Köle", "Üç Salakşörler" oyunları sahnelendi. 2001 yılına kadar görevine devam etti. 2001 yılında Uygur Sanat oluşumunu kurdu. Ve babası Nejat Uygur‘un hastalandığı 2006 yılına kadar bu oluşumu sürdürdü.

        6

        "Bu Dünya Hepimizin", Küçük Kız ve Yıldızlar", "Güneşe Yolculuk", "İyilik Ağacı", "Kırmızı Pabuçlar", "Mıknatıs Çocuk", "Çocuk Ülkesi" ve "Pamuk Prenses Mikroplar Ülkesinde" oyunların genel sanat yönetmenliğini yaptı. 2014 yılında Uygur Çocuk Tiyatrosu’nu yeniden hayata geçirdi.

        2015 yılında hala sahnelenmekte olan "Kapıdaki Düşman" isimli oyunun genel sanat yönetmenliğini yaptı.

        7

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden 29 Aralık 2015 tarihinde istifa eden Erhan Yazıcıoğlu‘nun yerine 31 Aralık 2015 tarihinde Süha Uygur atandı. 15 Ekim 2019 tarihinde bu görevden ayrıldı.

        Haberi Hazırlayan: Şeyda Odabaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ