Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sürekli yıkamak aslında zarar veriyor! Her gün temizlemek eskitiyor!
        1

        CEP TELEFONU

        Cep telefonunu her gün silmek alışkanlık haline gelse de, bunun yerine her gün dokunmatik ekrana dokunmadan önce ellerinizi temizlemek ve nemlendirmek daha iyi bir alışkanlık olabilir.

        Telefonların haftada bir kez antibakteriyel bir bezle temzilenmesi yeterlidir.

        2

        ÇAYDANLIK

        Çaydanlıkları her gün bulaşık makinesinde veya deterjanla yıkamak, zamanla tabanının aşınmasına neden olabilir. Bu sebeple demliği sıcak suyla durulamak yeterli.

        3

        PİJAMA

        Pijamaları haftada bir veya terlerseniz 3-4 günde bir yıkayabilirsiniz. Ancak pijamalarınızı gün boyu giyiyorsanız daha sık yıkabilirsiniz.

        4

        KOT PANTALON

        Kot pantalonu 4-5 kere giydikten sonra yıkamak normaldir. Ancak kot pantalon üreticileri ilginç bir şekilde, pantalonların 6 ayda bir yıkanmasını tavsiye ediyor.

        5

        KAZAK

        Kazakları bir kez giydikten sonra yıkamak yünlerine zarar verebilir ve şeklini hızlıca kaybeder. Bu nedenle birkaç kez giydikten sonra yıkanması tavsiye edilir.

        6

        OCAK

        Her gün ocakta yemek pişiyor olsanız bile, sürekli olarak deterjanla temizlemek yüzeye zarar verebilir. İyi bir ocak temizliği ayda bir kez yapılabilir çünkü ısı ile beraber ocaktaki mikroplar ölecektir.

        7

        AYNA

        Aynanıza her gün cam temizleyici püskürtmek aynanın çizilmesine neden olabilir. Kenar ve ortalarda siyah noktalar belirebilir. Bu sorunlardan kaçınmak için aynayı haftada bir temizlemek yeterlidir.

        8

        DÖKME DEMİR TAVALAR

        Dökme demir tavalarda yapılan en büyük hatalardan birisi bulaşık makinesinde yıkamaktır. Bulaşık makinesinde dökme tavaları yıkamak, demirine zarar verebilir. Yapılacak en doğru temizlik, kalıntıyı gidermek için çözücü tabletler ile temizlemek ve sıcak suda bekletmektir. Ardından tavayı kurulamayı unutmayın çünkü birkaç damla su bile paslanmaya neden olabilir.

        9

        AHŞAP MOBİLYALAR

        Ahşap mobilyaların ayda bir iki defa kuru bez ile temizlenmesi yeterlidir.