Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Takdir teşekkür hesaplama: Ortaokul 5. 6. 7. 8. sınıf ve lise 9. 10. 11. 12. sınıf takdir belgesi ve teşekkür belgesi için kaç puan gerekiyor? 2022 Takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır?

        Dönem boyunca düzenlenen sınavlardan yüksek notlar alan ve not ortalamasını hesaplamak isteyen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konu karne notu ve takdir teşekkür hesabı oldu. Yarıyıl tatili için geri sayım başlamışken öğrenciler Takdir Belgesi mi Teşekkür Belgesi mi alacaklarını hesaplamaya çalışıyor. Takdir teşekkür hesabı nasıl yapılır sorusu hafta başından beri en çok araştırılan sorulardan biri oldu. Milli Eğitim Bakanlığı takdir teşekkür yönetmeliği ve takdir teşekkür hesaplama ile ilgili merak edilen soruları cevaplarını öğrencilerle paylaştı.

        E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ (NOT ORTALAMASI VE KARNE NOTLARI)

        TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        E-Okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yıl sonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

        REKLAM

        E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ (NOT ORTALAMASI VE KARNE NOTLARI)

        -Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

        -Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.

        -Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.

        -Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

        KARNE NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

        Karne not ortalaması hesaplanırken önce tüm dersler için tek tek ortalama puan çıkarılır.

        Herhangi bir dersin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanır. Çıkan sonuç toplam yazılı sayısına bölünür. Elde edilen puan ders notu ortalamasıdır.

        Tüm dersler için aynı işlem uygulanır. Ardından Tüm derslerin not ortalaması toplanır ve dönem içinde alınan toplam ders sayısına bölünür. Bu işlemin sonucu karne not ortalamasını verir.

        Her öğrencinin sene içinde girdiği sınavlar ve aldıkları puanlar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerle ve öğrencilerle paylaşılır.

        E OKUL VBS GİRİŞ EKRANI VE TAKDİR TEŞEKKÜR HESABI İÇİN TIKLAYINIZ
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ