Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taksim meydanı kapalı mı, açık mı? İstiklal Caddesi yaya ve araç trafiği açık mı? Taksim meydanı açıldı mı, girilebiliyor mu?
        1

        Milyonlarca vatandaşımızı derinden üzen İstiklal Caddesi saldırısı sonrası emniyet güçleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın ardından yaya ve araç trafiğine kapatılna Taksim Meydanı ile ilgili son durumu bir araya getirdik...

        2

        TAKSİM MEYDANI AÇIK MI?

        İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen terör saldırısının ardından geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Söz konusu saldırının ardından yapılan çalışmaların ardından cadde yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.

        3

        TAKSİM'DE BANKLAR SÖKÜLDÜ

        İstiklal Caddesi'nde dün akşam saatlerinde yapılan bombalı saldırı sonrası polisin incelemeleri sona erdi. Cadde yeniden yaya trafiğine açılırken, beton saksıların bankları söküldü.

        4

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlama sonucu yaşamını yitirenlerin kimliğini açıkladı.

        Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "6 terör şehidimiz var. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Hayatını kaybedenlerin kardeşlerimiz Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu, Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara Gümüşhane 1982 ve eşi Mukaddes Topkara Rize 1985 doğumlu." dedi.

        5

        BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINDA

        Bakan Soylu, terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        PKK/PYD terör örgütünün saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Bakan Soylu, "Eylem talimatının Kobani'den geldiği değerlendirmesi var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Biraz önce bombayı bırakan kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Daha önce 21 kişi gözaltına alınmıştı. Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylediler." ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ