Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tarçın Süt Yapar Mı ve Emziren Annelere Faydalı Mı? Tarçın Anne Sütünü Artırır Mı, Çoğaltır Mı?

        Uzmanlar emzirme sürecinde kadınların genel olarak stresten uzak durarak beslenmesine dikkat etmesini önermektedir. Dolayısıyla her kadın sütü arttıran ve verimli hale getiren besinlere yönelmektedir.

        Özellikle bazı besinler anne sütünün artışına daha fazla destek vermektedir. Ancak tek istenen sütün artması değildir. Sütün besleyiciliğini de arttırarak bebeğin gelişimine destek veren besinler daha fazla tercih edilmektedir.

        Bunlardan biri de tarçındır. Tarçın emzirme sürecinde anne sütünü ve verimliğini arttırırken annenin doğumdan kalan fazla kilolarını atmasına da destek vermektedir. Çünkü tarçın sindirimi kolaylaştırırken metabolizmanın da hızlanmasını sağlamaktadır.

        REKLAM

        Sıcak bölgelerde yetişen tarçın bitkisi pek çok yiyeceğe lezzet verdiği için hemen her evde kullanılmaktadır. Aromalı bir tadı ve kokusu olan tarçın kabuk şeklinde ve öğütülerek de kullanılabilir. Bunun seçimi kullanım amacına bağlıdır. Özellikle tatlılarda, pastalarda ve keklerde çok fazla tercih edilen tarçının özel kullanım alanları da vardır. Örneğin direkt kabuk tarçın çayı olarak içilebilir ya da salebin üzerine eklenebilir.

        Bunların dışında soslarda, kahvede, tatlılarda, içeceklerde hemen her şeyde tarçının kullanımı mümkündür. Örneğin zeytinyağlılarda tarçın olmazsa olmazdır. Tarçın kilo vermeye yardımcı olurken, pek çok hastalığında tedavisine destek vermektedir. Tarçının sayısız faydalarından biri de anne sütünü arttırmasıdır.

        REKLAM

        Pek çok anne emzirme döneminde tarçını öğünlerine ekleyerek sütünü ve sütünün verimliğini arttırabilir. Aynı zamanda hamilelikten kalan kiloların da hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan tarçın emzirme döneminde olmazsa olmazdır. Bu içeriğimizde tarçın süt yapar mı, emziren annelere faydalı mı? Tarçın anne sütünü arttırır mı? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte merak edilen her şey…

        Tarçın Süt Yapar mı?

        Tarçının faydaları saymakla bitmez. Sayısız faydaları olan tarçın çeşitli şekillerde besinlerle beraber de tüketilebilir. Hatta bazı yiyecek ve içecekler tarçından bağımsız bile düşünülemez. Peki tarçın süt yapar mı? Tarçının anne sütünü arttırıcı özelliği vardır. Anne sütünün artmasına destek veren tarçın aynı zamanda sütün verimini de arttırmaktadır. Bu yüzden emzirme döneminde çok fazla tercih edilen bir baharattır. Tarçın annenin fazla kilolarını atmasına yardımcı olurken sindirimini de kuvvetlendirir. Bunun dışında tarçının faydalarını sizler için ayrıntılı olarak sıraladık;

        • Antibiyotik özelliği olan tarçın vücuttan iltihabın atılmasına yardımcı olur.
        • Mide sorunları tarçınla son bulur.
        • Diyabet ile ilgili sorunu olanlara yardımcıdır.
        • Tansiyonu düşürür ve kalbe iyi gelir.
        • Ağrı kesicidir ve romatizmaya iyi gelir.
        • Sakinlik verir.
        • Kan şekerini düşürür.
        • Bağışıklığı kuvvetlendirir ve gribal enfeksiyonlara karşı korur.
        • Yorgun hissedenlere enerji verir.

        Anne Sütünü Artırmak İçin Tarçın Nasıl Kullanılır?

        REKLAM

        Anne sütünü arttırmak için tarçın nasıl kullanılır? Diye merak edenlere her şekilde kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Ancak genellikle anne sütünü arttırmak isteyenler tarçını düzenli tüketmek için ya tarçın çayı şeklinde ya da balla beraber tüketmektedir. Tarçın çayı tüketmek isteyenler kabul tarçını 6-7 dakika kaynattıktan sonra balla tatlandırıp içebilirler. Ballı tarçın yapmak için de sütün içine bal ve tarçın ekleyebilirsiniz.

        Tarçın Anne Sütünü Nasıl Etkiler?

        Tarçın anne sütünü nasıl etkiler? Diye merak edenlere öncelikle tarçının anne sütünün miktarını arttırdığını söyleyebiliriz. Bunun dışında sütün verimliliğini de arttırır. Ayrıca tarçın çok faydalı bir baharat olduğundan bebeğin bağışıklık sisteminin de kuvvetlenmesine destek verir.

        Tarçın Anne Sütünü Artırır mı?

        Tarçın anne sütünü arttırır mı? Diye merak eden pek çok emziren anne vardır. Tarçın sağlık için de çok faydalı bir baharat olmasının yanında anne sütünü ve sütün verimini de arttırmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ