-
Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Feyzi-Aysel Muhçu çiftinin doğuştan zihinsel engelli tek çocukları Abdulkerim Muhçu, çevreden topladığı odun parçaları ile tasarladığı; direksiyonu, vitesi ve emniyet kemeri de olan aracıyla engelleri aşıyor.
-
DHA'nın haberine göre Muhçu, hafızalara kazınan ‘Taş Devri’ çizgi filmdeki araçları andıran tasarımlı aracıyla geziyor; ağzıyla motor ve korna sesi çıkarıp, keyifli zaman geçiriyor.
-
Engelleri aştığı aracına; çamaşır ipinden emniyet kemeri, yağmurdan korunmak için branda örten Muhçu, tutkusunu gerçeğe dönüştürmeyi hayal ediyor.
-
‘YETENEĞİ VAR BİLİYORUM’
Anne Aysel Muhçu, Abdülkerim'in iyi bir mesleki eğitim almasını istediğini belirterek, “Oğlum zihinsel engelli doğdu. Bizim maddi durumumuz yok. Ona istediğini alamadık, oyuncak alamadık. Abdulkerim de arabaları çok seviyordu. 7 yaşında başladı kendine kullanılmayan malzemelerden arabalar, oyuncaklar yapmaya. Yakmak için topladığımız çürük odunlardan araba yapıyor. Odunlardan çiviler çıkartıyor, onlarla çakıyor arabasını. Bir sürü araba yaptı.
-
Arabaları ile ilçeye kadar gidiyor. Dönerken arabaları ağır diye sırtından çıkartıp yol kenarında park edip geliyor sonra nereye park ettiğini bulamayıp yeniden bir araba yapıyor. Onun güzel bir yeteneği var biliyorum. Bu yeteneğe göre mesleki bir eğitim almasını istiyorum. İleride biz öldüğümüzde kendine yetebilsin istiyorum” dedi.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
-
Keşfet
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR