Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 bin dolar iddiasını sordu

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dile getirdiği, organize suç örgütü soruşturması kapsamında aranan Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili iddiayı sordu. Şentop, 27 Mayıs'ta Soylu'ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.

        BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

        Tartışma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyonda programlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi bulunduğunu açıklamasının ardından başlamıştı. Soylu, söz konusu siyasetçinin ismini açıklamadı. Bu konuda soruşturma savcısına konuşacağını söyledi.

        MUHALEFET ÇAĞRIDA BULUNDU

        Bu açıklama sonrası muhalefet cephesinden bu ismin açıklanmasına yönelik talepler arka arkaya geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bu olayda suskun kalamayacağını belirtti. "Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz" dedi.

         Şentop: Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu
        Şentop: Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu Haberi Görüntüle

        Meclis Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine sert tepki gösterdi. Şentop, "İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakana. Fakat bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

         Bakan Soylu Habertürk TV'de konuştu
        Bakan Soylu Habertürk TV'de konuştu Haberi Görüntüle

        Başkan Şentop bu sözlerden önce harekete geçtiği ortaya çıktı. HABERTÜRK’ün edindiği bilgilere göre, Başkan Şentop, 27 Mayıs darbesinin 61. yıl dönümünde İçişleri Bakanı Soylu’ya bir yazılı soru gönderdi. Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, o yazıda Şentop, Gazi Meclis’in adının böylesi bir iddia anılmaması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Şentop yazıda, gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ