Tekin: Devrim niteliğinde işler yaptık
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki eğitimle ilgili 'Biz şunu yaptık, bunu yaptık' dediklerinde muhalefet partilerinin absürt cevaplarla manipüle ettiklerini belirterek, "Mesela ben diyorum ki, 'Yeni yaptığımız okul binaları gerçekten birinci sınıf. Saray gibi bina yaptık' diyoruz. Bunu eleştiriyorlar. Kim ne derse desin devrim niteliğinde işler yaptık" dedi
ABONE OLMilli Eğitim Bakanlığı'nın Antalya'da düzenlenen İl Müdürleri Toplantısı nedeniyle kente üç bakan geldi. 81 ilden katılımın sağlandığı toplantıya Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı. Toplantının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edip, kentten ayrıldı. Bakanlar Yusuf Tekin ve Mahinur Özdemir Göktaş, Cam Piramit'te düzenlenen 'Erzurum Tanıtım Günleri' etkinliğine katıldı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle buluştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın çok devasa bir teşkilat olduğunu belirten Bakan Tekin, “Özel okullarla beraber yaklaşık 77 bin okulumuz var. 1 milyon 250 bin civarında öğretmenimiz var. Hal böyle olunca bakanlıkta yapılan şeylerin başarılı olması, doğru sonuçlar üretmesi için mutlaka sahayla bağını sağlamış olması lazım. Koptuğunda yukarıda bizim açıkladığımız şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor. O yüzden ben başladığım günden itibaren istişareye gerçekten çok önem verdim. Siyasi teşkilatlarla, bakanlık merkez teşkilatıyla, bakanlığımızın taşra teşkilatıyla, yerel yönetimlerle sürekli istişare halinde olduk. Ve bu işleri yaparken bu kültürü yerleştirmeye çaba sarf ettik. Bugün de burada üç bakanlık istişarelerde bulunduk" dedi.