Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnatçı Lekeleri Söküp Atıyor! Bulaşık makinesi tabletini bir de bu alanlarda deneyin!
        1

        Bulaşık makinesi tabletleri 7 farklı alanda kullanılabiliyor ve inanılmaz sonuçlar veriyor. Ancak bu işlemleri yapmadan önce eldiven takmayı unutmayın!

        2

        1.TUVALET TEMZLİĞİ

        İlk olarak bir kâseye bulaşık tabletini atın ve çözülmesini bekleyin. Ardından bu karşımı tuvaletin içerisine dökün ve fırça ile temizleyin. Tuvaletinizin daha temiz olduğunu göreceksiniz.

        3

        2.BEYAZ KIYAFETLERDE GEÇMEYEN LEKELER

        Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Renkli kıyafetlerinizde kesinlikle uygulamayın yoksa kıyafetinizin rengi atabilir.

        4

        3.ÇAMAŞIR MAKİNESİ KAPAĞI VE LASTİĞİNİN TEMİZLİĞİ

        Çamaşır makinesini içi boşken, sadece bir bulaşık makinesi tableti varken sıcak ayarda 10-15 dakika çalıştırmanız yeterli olacaktır. Daha sonra çıkan pisliği görünce şaşırabilirsiniz.

        5

        4.TENCERE VE ÇAYDANLIKLARINIZI PARLATIN

        Bir adet bulaşık makinesi tabletini bir kasede eritin daha sonra kararan tencere ve çaydanlığınızı bu karışımda bekletin. Ardından sabunlu bir sünger ile iyice ovun, kararan parçaların parladığını göreceksiniz.

        6

        5.FIRIN TEMİZLİĞİ

        Fırın raflarını tamamen boşaltın. Bir kaba sıcak su koyun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atıp çözdürün. Fırça yardımı ile rafları temizleyebilirsiniz. Başka bir bulaşık tableti ile fırının içini ve kapağını temizleyebilirsiniz. Duruladıktan sonra kurumasını bekleyin.

        7

        6.DUVAR LEKELERİ

        Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.

        8

        7.ÇÖP KOVASI TEMİZLİĞİ

        Çöpünüzü arada sırada kokmaması için yıkamanız gerekir. Çöp kutusunu sıcak suyla doldurun içerisine bulaşık makinesi tableti atıp bekletin. Gerekirse ovalayın, daha sona durulayın.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ