Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tesla hisseleri SEC unutkanlığıyla sert düştü - Otomobil Haberleri

        ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Pazartesi günü mahkemeye,TeslaCEO'su Elon Musk'ın 16 Ekim'de komisyon ile yapılan anlaşmayı ihlal ettiği gerekçesiyle şikayette bulunarak önlem alınmasını talep etti.

        Gelişmenin ardındanTeslahisseleri kapanış sonrasında yüzde 4.11 değer kaybetti ve 300 dolar altına geriledi.

        Bloomberg'de yer alan habere göre, SEC Musk'ın 19 Şubat'taTeslaüretimi hakkında paylaştığı "yanlış" bilgilerle komisyonla varılan anlaşma kurallarını ihlal ettiğini öne sürdü.

        Söz konusu paylaşımda Musk,Tesla'nın 2019'da 500 bin "dolayında" elektrikli araç üreteceğini duyurmuş, sonrasında rakamı revize ederek şirketin yıllık üretiminin yıl sonunda "500 bin" araç dolayında olacağını belirtmişti.

        REKLAM

        SEC ile varılan anlaşma kapsamında ise Musk'ınTeslayatırımcıları için çeşitli sonuçlar doğuracak herhangi bir paylaşım yapmadan önce şirketten onay almasına karar verilmişti.

        SEC şikayetinin ardından Musk, resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, Wall Street Journal'ın ilgili haberine cevap vererek "SECTesla'nın söz konusu üretimin 350 bin ile 500 bin arasında olacağına ilişkin gelir belgesini okumayı unutmuş. Utanç verici." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ