Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam TikTok müzik sektörünü etkiliyor mu?
        1

        Her gün yeni bir gelişme ve trendi sosyal medya platformlarından görüyoruz. TikTok bu platformlar arasında önde geliyor ve değişken dinamiklerde büyük rolü oynuyor. Müzik dünyasında da rekabet hızla devam ederken TikTok bu rekabet dengesinin değişmesinde oldukça etkili.

        2

        Kullanıcılar müzik listelerini oluştururken sosyal medyanın etkisine kapılabiliyor. Bu etkiyi en çok gösterenler arasında TikTok’da bulunuyor.

        3

        Variety’nin sosyal medya uygulamalarına dair hazırladığı raporda, TikTok, Facebook ve Instagram’dan sonra dünyada en çok kullanılan uygulama.

        4

        GENÇLER TİKTOK'U TERCİH EDİYOR!

        15-29 yaş aralığındaki kişilerin %51’i TikTok’u tercih ediyor. Yaş sayısı artıkça TikTok’un kullanılma sayısı da azalıyor.

        5

        En çok kullanılan sosyal medya uygulamaları sırasıyla şöyle:

        1.Facebook

        2.Instagram

        3.TikTok

        4.Twitter

        5.Pinterest

        6.Snapchat

        7. Linkedln

        8.Discord

        9. Reddit

        6

        ARTIK KISA KLİPLER TERCİH EDİLİYOR

        TikTok içerisinde kullanılan müzikli kısa klipler, müzik sektörü için önem taşıyor.

        Genç kullanıcıların %79’u müzik dünyasını takip etmek için kısa klipleri izlemeyi tercih ediyor. Yine gençlerden %59’u benzer yollarla ortaya çıkan müzik kliplerinden şarkılara erişmeyi tercih ediyor. Y kuşağında ise bu oran %28’e düşüyor.

        7

        TikTok videolarında kullanılan şarkıların izlenme ve dinlenme verileri müzik şirketlerinin rakamlarında ciddi bir artışa neden oluyor.

        Örnek olarak 2018 yılında Summer Walker’ın piyasaya sürdüğü ‘Karma’ şarkısı, 2022 yılının başında ortalama olarak 300 bin kişi tarafından dinlenerek indirildi. Ancak şarkı TikTok videolarında kullanılmaya başlanınca bu rakam 4,1 milyona ulaştı.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ