Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ arsa başvurusu şartları ve tarihleri açıklandı! 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl yapılır, arsa fiyatları ne kadar ve başvuru ücreti kaç TL? e-Devlet ile TOKİ arsa başvuru ekranı
        1

        TOKİ arsa başvuru tarihleri ve şartaları, sosyal konut projesinin detaylarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. TOKİ arsa satışıyla birlikte binlerce vatandaşa yatırım fırsatı ve kendi konutunu inşa etme imkanı sunuluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, daha önce 40 ilde 499 muhtelif arsanın açık artırımla satışa sunulacağını duyurumuştu. 100 bin konut arsası projesi detaylarının açıklanmasının ardından "TOKİ arsa başvurusu nereden ve nasıl yapılır, başvuru şartları neler?" soruları gündeme geldi. İşte, e-Devlet TOKİ arsa başvuru ekranı...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARSA SATIŞI AÇIKLAMASI!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş, ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

        3

        TOKİ 100 BİN ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Sosyal arsa ve sanayi işyeri başvuruları 10 Ekim ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve e-Devlet üzerinden alınacak.

        4

        TOKİ ARSA FİYATLARI VE TAKSİTLERİ NE KADAR?

        İki grup arsa uygulaması var. İlk grupta 350-500 metrekare müstakil parsel şekilde sunulacak arsalar 192 bin 500 lira fiyat ve 1604 lira taksitle 10 yıl vadeli satılacak.

        İkinci grubu oluşturan hisseli parseller 112 bin 500 lira bedel ile 937 lira taksitle 10 yıl vadeli alınabilecek.

        5

        100 BİN TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

        • T.C. Vatandaşı olmak.

        • 18 yaşını doldurmuş olmak.

        • O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

        Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

        • Yoksul ve dar gelirli olmak. (Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması)

        6

        • Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

        • 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

        • Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

        (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

        7

        49 İLDE 499 ARSA TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

        Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Bakanlığın 40 ilde çevrim içi açık artırmayla satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak.

        Arsa satışları KDV'den ve tapu harcından muaf olacak.

        8

        TOKİ SATIŞA SUNULAN ARSALAR NEREDE?

        Yatırım için sunulan arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

        9

        TOKİ ARSA AÇIK ARTIRIMI NE ZAMAN?

        Açık artırma, 21-22 Eylül'de saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Bakanlık Konferans Salonu'nda ve İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak.

        10

        40 İLDE 499 ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Çevrim içi katılım için başvurular 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 itibarıyla sonlanacak.

        11

        Satışa ilişkin detaylı bilgiye, "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve "(212) 608 15 00" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ