Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Traktörün pulluğuna takıldı - Haberler

        Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Mecidiye Mahallesi'nde oturan Ramazan Akdağ, önceki gün tarlasını sürdüğü sırada traktörünün pulluğuna büyük bir taş takıldı.

        DHA'nın haberine göre traktörden inen Akdağ, taşın yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda olduğunu gördü. Akdağ, Mecidiye Mahalle Muhtarı Niyazi Akkoç ile birlikte Altıntaş İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayarak taşın tarihi eser olabileceğini söyleyip bilgi verdi.

        İhbar üzerine tarlada ve taş üzerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri, Kütahya Müze Müdürlüğü ile irtibata geçti.

        1800 YILLIK TARİHİ ESER ÇIKTI

        Kütahya Müze Müdürlüğü görevlileri yaptığı incelemede milattan sonra 200’lü yıllara ait taşın kamalı ve üzerinde insan figürleri olduğunu tespit etti.

        Roma dönemine ait olduğu belirlenen mezar taşının ‘özel’ yapım olduğu tespit edildi.

        Çiftçi Ramazan Akdağ, mezar taşını yetkililere bildirerek vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade ederek, “Tarlamı sürerken traktörün pulluğuna taş takıldı. Ben de traktörle çıkardım. Baktım büyük bir taş. Yazılı bir şeyler var. Temizledim, baktım tarihi eser biçiminde bir şeyler var. Altıntaş Karakolu'muzu aradım, bilgi verdim. Onlar da ekip gönderdi. Ekibin sayesinde taşı aldılar gittiler. Vatandaşlık görevimi yaptığıma inanıyorum. Devletimize, milletimize faydalı olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

        Mecidiye Köyü Muhtarı Niyazi Akkoç ise, Ramazan Akdağ’ın duyarlı davrandığını belirterek, “Hırsızlık sadece cepten alma, evden çalmakla olmaz. Arkadaşım çift sürerken bulmuş, bize bildirdi. Biz de karakolumuzla irtibata geçtik. Gerekli yerlere bildirildi. Taşın tarihi eser niteliği taşıdığı söylendi" diye konuştu.

        Kütahya Müze Müdürlüğü görevlileri, teslim aldıkları mezar taşının sergileneceğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ