"Trump Maduro'yla görüşmeyi planlıyor"
ABD yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu terör örgütü üyesi olarak tanımlarken, ABD basını önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Axios'un haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Maduro ile doğrudan konuşmayı planlıyor.
ABONE OLABD ile Venezuela arasındaki gerilim sürerken, ABD ordusu Karayipler'deki askeri varlığını artırmıştı.
ABD yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu terör örgütü üyesi olarak tanımlarken, hakkında bilgi verilmesi durumunda 50 milyon dolar ödül verileceğini bildirdi.
ABD, Cartel de los Soles (Güneşler karteli) adlı grubu, yabancı terör örgütü (FTO) olarak tanırken, Maduro'yu da söz konusu örgütle ilişkilendirdi.
ABD basını ise önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Axios'un ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Nicolas Maduro ile doğrudan konuşmayı planlıyor.
Axios'a konuşan bir kaynak "Kimse, onu (Maduro'yu) vurmayı veya ortadan kaldırmayı planlamıyor. Asla olmaz diyemem ancak şu an plan bu değil." ifadelerini kullandı. Bir Beyaz Saray yetkilisi ise "Gizli operasyonlar yapıyoruz ancak bunlar Maduro'yu öldürmek için değil, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele için planlandı." diye konuştu.
Trump-Maduro görüşmesi için henüz zaman planlaması yapılmazken, hazırlık sürecinde olunduğu bildirildi.
Venezuela, ABD’nin "Cartel de los Soles (Güneşler karteli)" adlı grubu terör örgütü ilan etmesini, ülkeye müdahale etmek için bir bahane oluşturma girişimi olarak nitelendirdi.