Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Trump tüm ABD'lilere 1000 dolarlık çek gönderecek - haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın farklı ülkelerinde hükümetler koronavirüs salgıına karşı ekonomiktedbirleri açıklarken artık gözler dünyanın en büyük ekonomisi ABD'ye çevrilmişdurumda. ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Hazine Bakanı StevenMnuchin, salgının ekonomik etkilerini hafifletmeye yönelik çok önemli bir ekonomik teşvik planının bugün Senato'ya sunulacağını duyurdu. Söz konusu ekonomik paket 1 trilyon dolarlık büyüklükte olacak. Bunun 250 milyar dolarının doğrudan vatandaşlara nakit olarak verilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mnuchin "Amerikalıların nakde ihtiyacıvar ve Başkan onlara hemen nakit vermek istiyor...Yani 2 hafta içinde. Tüm Amerikalılara acil çek yollamayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ABD basını söz konusu çeklerin miktarının kişi başı 1000 dolar olacağını bildirdi. Ancak şu an için bu nakit desteğinin koşulları hakkında çok fazla detay bilinmiyor. Destek paketikapsamında bunun yanında başta havacılık olmak üzere zordaki sektörlere mali kaynak sağlanması bekleniyor. Büyük ihtimalle geçici bir süre için bazı şirketlerin vergiden muaf tutulması da yüksek bir ihtimal.

        YÜZDE 20'YE ÇIKAR

        ABD Senatosu'nun karşı karşıya kalınan tehlikenin boyutu sebebiyle çok fazla uzatmadan destek paketini onaylaması bekliyor. Yine ABD basını Steven Mnuchin'in senatörleri konuyla ilgili bilgilendirirken eğer ellerini çabuk tutmazlarsaABD'de işsizliğin yüzde 20'ye çıkabileceğini söylediğini bildirdi.

        Bu tahminingerçekleşmesi mevcut rakamlarla ABD'de yaklaşık 32 milyon kişinin işsiz kalması anlamına geliyor. Son verilere göre ABD'de işsizlik yüzde 3.5 seviyesinde.

        32 milyonun işsiz kalacağı beklentisi ilk anda kulağa fazla gelebilir ancak ABD Seyahat Birliği sadece turizm alanındaki iş kaybının 4.5 milyonu aşabileceğini açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ