Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye'de ilk kez görülen siyah kuğu görenleri şaşırdı

        Bodrum, Bitez sahilinde oturan vatandaşlar karşılarından geçen siyah renkli kuğuyu görünce şok oldu. Kuğunun bitkin halde olduğunu söyleyen vatandaşlar fotoğrafını çekip Yaban Hayatı Koruma Kurulu'na gönderdi.

        İHA'nın haberine göre görüntüleri inceleyen Yaban Hayatı Koruma Kurulu yetkilileri gözlerine inanamadı. Türkiye’de bulunmayan bir cins olan siyah kuğu için AKUT ekibi arandı ve yardım istendi. Bodrum AKUT ekibi siyah renkli kuğu için arama kurtarma çalışması başlattı.

        Siyah kuğu için gece yarısı yapılan operasyonda, deniz ve sahil kenarı didik didik arandı. 7 kişilik ekiple Bitez sahilinde kuğu arayan AKUT ekibi, vatandaşlardan bilgi alarak kuğunun gittiği yönde ilerlemeye başladı. Yaklaşık 4 saat süren arama sonucunda kuğunun izine rastlanmadı. Kuğuyu son olarak sahil kenarında gören vatandaşlar ise havanın kararmasıyla birlikte kuğunun gözden kaybolduğunu ifade etti.

        TÜRKİYE’DE SİYAH KUĞU TÜRÜ BULUNMUYOR

        AKUT lideri Sadettin Uslu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

        "Akşam saatlerinde bir ihbar aldık. Denizde siyah renkli bir kuğunun mahsur kaldığı bilgisiverildi. Biz de 7 kişilik ekibimizle Bitez sahiline gelerek arama çalışması başlattık. Arkadaşlarımız sahil boyunu taradı ve denizden arama çalışmaları sürüyor. Siyah renkli kuğu Türkiye'de bulunan bir tür değil. Avustralya kıtasında bulunduğu biliniyor. Buraya nasıl ve nereden geldi bilgimiz yok."

        EGE DENİZİ'NDE KARA KUĞU

        Türkiye’de cinsi bulunmayan kara kuğu olarak bilinen kuğu türünün, Ege Denizi'ne nasıl geldiği ile ilgili yetkililer çalışma başlattı.

        Avustralya'nın özellikle güney kısımlarında bulunan kuğu, tamamen siyah renkli olması ile biliniyor. Boyu 1 ila 1,5 metre arasında olan kara kuğunun ağırlığı ise 4 kilo ile 9 kilo arasında değişmekte.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ