Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer SON DAKİKA: Türkiye'de yılın spor olayları 2020 - SPOR HABERLERİ - Diğer Haberleri
        1

        A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti. 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri'nin final maçında Almanya'yı 3-0 yenen Türkiye, olimpiyatlara vize aldı.

        2

        THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efesli oyuncu Shane Larkin, 4. kez en değerli oyuncu seçilerek ulaşılması zor bir rekora imza attı.

        3

        Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, 20 yılı aşkın süre sonra rakibini Kadıköy’de yenerek tarihi bir galibiyet elde etti.

        4

        Slovenya'da düzenlenen slalom yarışına katılan Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, teleferikten düşmek üzere olan bir çocuğu kurtardığı için ülkede "kahraman" ilan edildi.

        5

        Süper Lig'de Başakşehir, 2019-2020 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından Süper Lig'de şampiyon olan 6. takım oldu.

        6

        VakıfBank Voleybol Takımı, Kadınlar FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nı en çok kazanan takım olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

        7

        Türkiye 19 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı, 2020 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

        8

        Milli yüzücü Emre Sakçı, Avrupa rekorunu geliştirdi. Emre, 50 metre kurbağalamada 25.29 ile dünyanın en iyi 2. derecesini yaparken, kısa kulvar dünya rekoruna da 4 salise yaklaştı. Emre, bu derecesiyle daha önce 25.50 ile kendisine ait olan Avrupa rekorunu 21 salise geliştirdi. Milli yüzücü Sakçı, 55.74 saniyelik derecesiyle 100 metrede de Avrupa rekorunu ele geçirdi.

        9

        Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımımız, Ukrayna’nın başkenti Kiev'de düzenlenen Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyonluğu elde etti. Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğuna ulaştı.

        10

        Mersin'de düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, erkeklerde 8, kadınlarda da 2 kez madalya sevinci yaşayan milli sporcular, Türkiye'ye bu alanda birçok ilki de tattırdı. Altın madalya kazanan İbrahim Çolak, Avrupa Cimnastik Şampiyonaları tarihinde Türkiye'ye ilk kez birincilik sevinci yaşattı. Ferhat Arıcan da paralel bar aletinde altın madalyayı boynuna taktı.

        11

        Milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı da, hem gümüş madalya sevinci yaşadı hem de Türkiye'ye büyük kadınlarda ilk Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandırdı. Bronz madalya alan Derin Tanrıyaşükür ise Türkiye'ye gençlerde ilk madalyasını da kazandırmış oldu.

        12

        Beşiktaş ile Atletico Madrid'in kadın futbol takımları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde karşı karşıya geldi. Müsabaka, Türkiye'de oynanan en kalabalık kadın futbol maçı olarak da tarihe geçti. İki takımın mücadelesi için 41 binin üzerinde bilet satıldığı, tribünlerde ise 33 bin taraftarın yer aldığı açıklandı. Müsabakayı Atletico Madrid 2-0 kazandı.

        13

        Leicester City forması giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü, İngiltere Premier Lig'de sezonun en iyi ilk 11'ine seçildi.

        14

        Türkiye, para tekvando branşında 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na tam kadro katılma hakkı kazanan tek ülke oldu.

        15

        Futbolda şike davasında tüm sanıklar 'şike ve teşvik' suçlarından beraat etti. (Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Alaattin Yıldırım, Mecnun Otyakmaz)

        16

        Türkiye'de bisiklet sporunun ünlü ismi Kadir Kelleci, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) dağ bisikletçilerle ilgili sıralamasında 36. sıraya yükseldi ve bunu başaran ilk milli sporcu oldu

        17

        UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Futbol Takımımız, B Ligi'nde Macaristan'a deplasmanda 2-0 yenildi. Bu sonuçla grubu son sırada tamamlayan milliler, C Ligi'ne düştü.

        18

        Serbest dalışçı Fatma Uruk, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 3 gün süresince Meksika'da gerçekleştirdiği dünya rekoru denemelerini başarıyla tamamladı. Başarılı dalışçı, Meksika'da bulunan Yucatan Yarımadası'nda 3 kez dünya rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı.