Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna'nın yeni liderinden Putin'in pasaport kararına yanıt

        Ukrayna'da yeni devlet başkanı seçilen Vladimir Zelenskiy, Putin'in Ukrayna'nın doğusunda yaşayanlara Rus pasaportu verilmesi teklifine tepki gösterdi.

        Konuyla ilgili Facebook hesabından Rusça ve Ukraynaca bir açıklama yapan Zelenskiy, vatandaşlarının Putin'in teklifini kabul etmeyeceğine inandığını söyledi.

        Söz konusu pasaportun 'barışçıl bir protestoda bile tutuklanma' ve 'özgür seçimlere sahip olmama' anlamında olacağını söyleyen Zelenskiy, "Ukraynalılar, özgür bir ülkenin özgür halkıdır" ifadelerini kullandı.

        Ukraynalı lider ayrıca Putin'in teklifine karşılık olarak, 'otoriter ve yolsuz rejimlerden acı çeken tüm insanlara' Ukrayna vatandaşlığı önereceğini ama önceliğinin 'en çok acıyı çeken Rus halkı' olacağınjı söyledi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz Çarşamba günü bir kararname imzalayarak, Ukrayna'nın doğusunda ayrı devlet ilan eden ayrılıkçılara Rus vatandaşlığı verilmesine karar vermişti. Putin ayrıca tüm Ukrayna vatandaşları için Rus pasaportu almayı kolaylaştıracak düzenlemeler yapma konusunu değerlendirdiklerini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ