Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya ülkeleri hakkında muhtemelen daha önce görmediğiniz 12 ilginç gerçek!
        1

        ENDONEZYA

        Endonezya'da bahşiş vermek pek adetten değildir. Bir restoranda veya diğer hizmet sektörlerinde bahşiş verilmesi müşteri tarafından beklenmez. Takdir etmek için faturayı yuvarlamak veya küçük değişikliklerle bırakmak kibarlık olarak kabul edilir.

        2

        FRANSA

        Fransa'nın süpermarketlerinde ultra pastörize edilmişten, sterilize edilmişe kadar farklı süt türlerine rastlayabilirsiniz. Fransa'da mağzalarda genellikle ultra pastörize sütler tercih edildiği için dolaplarda bulmak biraz zor olabilir. Hatta birçok kişi sütün tadının normal pastörize sütten farklı olduğundan şikayet eder.

        3

        KOLOMBİYA

        Kolombiya'da sıcak çikolata peynir ile servis edilir. Çikolataya karşı ayrı bir tutumları vardır ve peynirle içmek çok yaygındır. Turistlere göre ise bu deneyim inanılmaz derecede lezzetli.

        4

        GÜNEY KORE

        Güney Kore'de bir kişinin adının kırmızı mürekkeple yazılması geleneksel olarak vefat ettiği anlamına gelir. Bu nedenle turistler, tebrik kartı imzalamak için kalem seçerken çok dikkatli olmalı.

        5

        JAPONYA

        Japon'ya ya özgü olan "Ofura banyosu" geleneksel olarak ahşaptan yapılır. Çoğu Japon dairesinde bu Ofura banyolara rastlamak mümkündür. Bir ritüel olan bu banyoda kişiler, suya omuzlarına kadar girer ve üzerlerini tahta kapakla kapatarak vücutlarının sıcakkalmasını sağlarlar. Geleneklere göre tüm aile üyeleri su değişmeden sırayla bu Ofuro banyosuna girer.

        6

        HOLLANDA

        Hollanda dünyanın en dik merdivenlerine sahip. Hollanda evlerine özgü olan bu özellik sel nedeniyle çok uzun ve sıska yapılmış kanal evlerinin vazgeçilmez bir parçası.

        7

        İTALYA

        İtalya'da yaşlılar ve engelliler için özel standartlı tuvaletler vardır. Yaşlı ve engelli bireyler için tuvaletin amacı en yüksek konforu sağlamak. Bu nedenle destekli banyo tasarımı çok önemli bir husustur.

        8

        TÜRKİYE

        Ülkemize özgü olan tavuk göğüsü tatlısı, yurtdışında oldukça sıra dışı kabul ediliyor ancak oldukça da beğeniliyor.

        9

        SİNGAPUR

        Singapur'da yerel halk çamaşırlarını bambu direklerinde kurutur. İnsanlar normal ipler yerine bambu direkleri kullanmayı tercih ediyor.

        10

        JAPONYA

        Japonya'da birçok sokağın adı yoktur. Sokaklar için ad kullanmak yerine Japonya'da yaygın olarak blok ve bölüm numaraları kullanılır. Örnek olarak birisinden "6. blokta ya da 3. blokta yaşıyorum" dediğini duymak yaygındır.

        11

        ALMANYA

        Almanya gibi Avrupa ülkelerinin pencerelerinde nadiren perde görürsünüz. Perde pek yaygın olarak kullanılmaz. Yerel halk mahremiyet konusunda pek endişelenmez çünkü kişisel alanlarına saygı duyarlar.

        12

        BREZİLYA

        Brezilya'da kadınlar epilasyon yerine tüy sarartıcı kullanmayı tercih ediyor. Dünyanın dört bir yanında kadınlar tüylerinden kurtulmaya çalışırken Brezilyalı kadınlar şeftali tüylerini bir güzellik işareti olarak görüyor.

        Kaynak: Brightside

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ