Üreticilere "yüksek katma değerli ürün üretin" çağrısı
Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Başkanı Hakan Yüksel, üreticilerin yüksek katma değerli ürünler üretmesi gerektiğini belirterek, "Bu sayede hem üreticimiz hem de ülkemiz kazanacaktır ve ülke tarımı daha hızlı gelişecektir." dedi.
ABONE OLTARIMKON Başkanı Hakan Yüksel, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınıyla gıda ürünlerinin ülkeler için daha kıymetli hale geldiğini söyledi.
Bu nedenle dış ticaretinin de farklı boyutlarda değerlendirildiğine işaret eden Yüksel, birçok ülkenin gıda ürünleri ticaretinde temkinli davrandığını anlattı.
Yüksel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürün sayısının daha da artması gerektiğine dikkati çekerek, özellikle tarım sektöründe üreticilerin daha yüksek katma değer sağlayacak ürünlere yönelmesi gerektiğini vurguladı.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ