Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor "UTANÇ DAKİKASI!" Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının yazar yorumları, Ali Palabıyık ve kararları... - Çaykur Rizespor Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: HAKEMİN HATA PAYI KAÇ ÇIKAR?

        Biliyorum ki baştan sona kadar hakem konuşulacak. Ama hakem ilk dakikadan son ana kadar iki tarafa da bariz olmayan sertliklerde izin verdi. 10 kişi kalan Galatasaray'a Çaykur Rize korner atamadı. Hakem de inadına oynattı. Bazı hakemler oynatmıyor. Cüneyt Çakır geçen hafta gole giderken düdüğü çalmıştı. Onlara alışkınız.

        2

        "Peki şimdi soruyorum hakemi de korumuyorum. 'Sahadaki teknik direktör, futbolcular ve hakem hata oranlarına vurduğunuzda acaba hakemin payı kaç çıkar?' Bu tip maçlar gergin olur yağmur da var saha da… Zemin ağır ama mücadele iyi. Seyirci olarak şuna bakarım keyifli maç mıydı evet. Ama tabii ki herkes taraf tuttuğu için döner gibi kendini kesecek." (FOTOMAÇ)

        3

        AHMET ÇAKAR: GOL ÖNCESİ ÜÇ FAUL VAR

        Rize'de Türk hakemliği adına kara bir gece yaşandı. 'Şu takım kollandı, bu takım kollandı' diye bakmayın. Bugün MHK patronu olsam Ali Palabıyık'a devre arasına kadar maç vermem. İlk yarı Rize'nin golünden önce Berkan'a faul var. Formasından çekiliyor, Berkan geride kalıyor, topu kaybediyor ve o top gol oluyor. Palabıyık Ali'den tık yok... VAR'dan da tık yok. Aynı Berkan ikinci yarıda ceza sahasında topu kaptırıyor, o da Rizeli oyuncuyu çekip düşürüyor, haklı olarak penaltı ve kırmızı veriyor ama Berkan soruyor, "Ben çekildim vermedin, ben çektim verdin."

        4

        "Gelelim asıl fiyaskoya... 8 dakika uzatma vermiş, Rize arka arkaya 3 korner kullanmış, maç bitmiş hâlâ oynatıyor. Bu arada Rize, G.Saray ceza sahası dışında faul kazanması gerekirken Ali faulü çalmıyor. Diagne alıp gidiyor, rakibinin suratını eliyle itip 2. faulünü yapıyor, sonra topla biraz daha gidiyor, Rize sol bekini boynundan tutup atıyor. Ortalıyor ve G.Saray'ın golü geliyor. Yani G.Saray'ın golünden önce en az 3 faul var. Sözüm ona VAR sistemi var. Yazıklar olsun" (SABAH)

        5

        DENİZ ÇOBAN: GOL İPTAL EDİLMELİYDİ

        Dün akşam oynanan maç ilk sekiz haftanın hakem kararları açısından en çok konuşulacak maçı olacaktır. Maçta hakemleri zora sokacak çok fazla pozisyon oldu ve hakemler çoğunlukla yanlış kararlar verdiler. 18. dakikasında Rizespor’un golü öncesi bir değil iki tane faul vardı. Önce Cemali, Berkan Kutlu’yu formasından çekerek düşürüyor ardından da Umar, topla hiç oynamadan rakibini bozarak topu kazanıyor. Golün faul gerekçesiyle iptali gerekirdi.

        6

        "Maçın 37. dakikasında Sabo’nun sarı kart gördüğü pozisyonda Cicaldau’ya yapılan faule sarı yerine kırmızı kart çıksaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Cicaldau şanslıydı, Sabo’nun ayağı tam bileğe oturmadı. 40. dakika benim açımdan Türk hakemliği adına utanç dakikasıydı. Muslera yardımcı hakeme yaptığı el kol hareketleri nedeniyle haklı bir sarı kart gördü. Kartı gördükten sonra tepkisini artırarak hakeme itirazına devam etti. En nihayetinde hakemi protesto için önündeki topu uzağa vurdu. Bu dakikada Muslera ikinci sarı kartı görerek maçtan atılmalıydı"

        7

        "82. dakikada Muhammed Mostafa, Holmen’in yüzüne koluyla bir temasta bulundu. Bu net bir sarı kartı. Mohammed’in ikinci sarı karttan ihracı gerekirdi. 87. dakikada Rizespor lehine verilen penaltı kararı ve Berkan’ın gördüğü kırmızı kart doğruydu. Maçın 101. dakikasında Diagne’nin attığı golden önce; Galatasaray’ın atağı başlarken, Halil’in, Alberk’e net bir faulü var. Diagne’nin yaptıklarından bağımsız sadece bu faul bile golün iptalini gerektirirdi" (FANATİK)

        8

        LEVENT TÜZEMEN: DIAGNE'YE GÜVENİN

        Galatasaray, 5. dakikada öne geçtiği lig sonuncusu Rizespor'dan 8 dakika içinde arka arkaya 2 gol yiyorsa ve Muslera ile Berkan'ın ortaklaşa yaptığı pas hatası sonucu Rize kazandığı penaltıyı Boldrin ile dışarı atıyorsa ve 100. dakikada Diagne'nin hazırladığı pozisyon sonrası Morutan'ın attığı golle 3 puan kazanılıyorsa bu durum ancak Napolyon'un şu sözüyle anlatılır: "Şansı olanın horozu da yumurtlar." (FOTOMAÇ)

        9

        CEM DİZDAR: FUTBOL CÖMERTLİK SEVMEZ

        Süper Lig’in ‘’bir’’ puanlı takımına karşı ülkemizin UEFA’daki ‘’dört’’ puanlı temsilcisi arasındaki karşılaşmanın ilk devresi hayli şaşırtıcıydı. Galatasaray’ın ‘’ağır savunma hataları’’na karşı Rize’nin dingin oyunu ilk devrenin de özeti oldu. İkinci devreye Berkan/Taylan ikilisinden feragat ederek çıktı Galatasaray. Orta sahada sadece Berkan vardı ve daha derlenmiş görünüyorlardı. Önce Halil ile girilen önemli pozisyonu kaçırıp ardından Muhammed ile, yedikleri ilk gole benzer bir gol buldular.

        10

        "İşler onlar adına yoluna girmişken belki de takımın en iyisi Berkan, yağmur/zemin ilişkisini hesaplayamayınca denklem değişir gibi oldu ama değişen sadece sahadaki Galatasaray oyuncu sayısıydı! Sahadaki sayısal üstünlüğü ele geçiren Rize son bölümde yüklendikçe yüklendi ama kaçırdıkça da kaçırdı. Futbol bu tür cömertlikleri sevmez! Galatasaray, son saniyelerde ülkede en sevilen tartışmalara neden olacak bileşik aksiyonlarla maçı kazanırken Rize’nin puan cetvelindeki ‘’1 puan’’lık yeri de değişmedi" (FANATİK)

        11

        KEMAL BELGİN: TRAJİKOMİK MAÇ

        G.Saray dün akşam Rize’de kazandı ama nasıl? Maç öyle sahneler sundu ki bize, neredeyse komediyle dram iç içe yaşandı. Bana göre G.Saray’daki bir çarpıcı gelişme ise Babel’in çok diri hemen hemen her atağa ciddi katkısıyla ortaya çıkıyordu.

        12

        "Bu arada bir önemli noktaya daha değinmek isterim. Rizespor’un attığı ilk golde aynı saniyede neredeyse Berkan’a yapılan çifte faulü, dün kart gösterme rekoruna yürüyen Ali Palabıyık atladı. Tabii o atlarken VAR’daki Abdulkadir Bitigen de... Yukarıda da değindiğim gibi dün akşamın çok dramatik ve komik sahneleri vardı. İşte bunlardan biri de son saniyede G.Saray’ın yaptığı üç faulün de hakem ve VAR tarafından yok edilmesi, gol düellosunu sarı kırmızılı takım tarafına yazdı" (TÜRKİYE)

        13

        BÜLENT TİMURLENK: AKSİYON, DRAM VE DE KOMEDİ

        Bazı filmler bittiğinde senarist duyacakmış gibi "Yok artık" dersiniz, yüz mermiden kurtulan kahramanın yüz düşmanını yere serdiğinde "Film bu" der geçersiniz ya; dün Rize'de film gibi bir 90 dakika izledik ama bu hayatın ta kendisiydi. Türüne isterseniz aksiyon, isterseniz dram ya da hakem tarafından bakarsanız komedi diyebilirsiniz. Rize'de yağmurlu akşamda kadro tercihinin bir takımın oyununa nasıl etki ettiğini, bir hakemin verdiği bir yanlış kararı bir başka yanlışla düzeltmeye çalışırken son düdükle birlikte eksik olan tek şey ekranda "Son" yazısıydı.

        14

        "7 maçta galibiyeti olmayan, sadece 4 gol atan Rizespor, dün kadro kaosu yaşayan Galatasaray'ı elinden kaçırdı. İkinci yarıda geciken değişiklikler, orta sahada Cicaldau ile direnen ve hücumda Mohamed ve Halil ile fırsatları kaçıran sarı-kırmızılı takım, bir klasiğinden vazgeçmedi. Muslera ve yine kısa pasla çıkma sevdası... Boldrin penaltıyı kaçırdı ve filmin finalinde süper kahraman gibi ceza sahasına giden Diagne ve Morutan'ın son vuruşu... "Oyuna 90'da mı girerler" dedirten iki oyuncu..." (SABAH)

        15

        ATTİLA GÖKÇE: TABELADA NE YAZIYOR?

        Muslera hem çok iyi bir kaleci, hem de iyi insan. O nedenle yediği gollerde de, ne kadar hatalı olursa olsun, anlayış görüyor. Destek sürüyor. Muslera’nın kredisi yüksek. Kredisi yüksek Muslera dün 40. dakikada hakeme sürekli ve şiddetli itirazdan sarı kart görüyor… İşe yaramayan bir uyarı... Muslera kontrolü kaybetmiş. Önündeki topa öfkeyle vurup meşin yuvarlağı tribünlere gönderiyor. Bu protest hareketin cezası sarı kart. Ali Palabıyık, ikinci sarıdan kırmızıyı göstermiyor. Dedik ya, Muslera’nın kredisi yüksek. Anlayış, saygı ve şefkat böyle durumlar da yaratıyor. Palabıyık’ı eleştirmek için yazmıyorum. İyi bir portreniz ve siciliniz varsa, hakemlerin de “size kıyamayacağı” zamanlar olabilir.

        16

        "Bir de şu var: Oğulcan transferinin yarattığı sıkıntılı ilişkiler nedeniyle Rizespor Başkanı, rakiplerini tanımlarken “malum takım” diye yakışıksız bir deyim kullanıyor. İşte maçı normalin dışına çıkaran gerçekler. Fatih Terim’in Babel ve Feghouli ile oyuna başlaması yadırganıyor. İki futbolcu da verimsiz bir dönem yaşıyorlar. 17. ve 26. dakikalarda Finlandiyalı santrfordan gelen goller böyle bir reaksiyonun sonuçları. Galatasaray’da futbolcular, Fatih Hoca kadar reaksiyon göstermiyor, gösteremiyor. Takımda iyi oyuncular var ama, lider oyuncu yok. (Bu arada akla gelen soruyu paylaşalım: Acaba Arda sahada olsaydı takım öylesine tepkisiz kalabilir miydi?)"

        17

        "Her neyse... Son gole bakalım. Diagne yakaladığı topla müthiş bir atağa kalkıyor. Durdurabilene bravo.. Üç Rizesporlu tutamıyor onu. İkisini yere düşürüyor. Ve Morutan’ın golü. Galatasaray bitiriyor ve kazanıyor. Diagne’nin top sürerken faulü var mı? Hakeme göre faul yok... Tabelaya göre Galatasaray var!" (MİLLİYET)

        18

        EBRU KILIÇOĞLU: SABIR

        Üç gün önce, Marsilya’da, oyunu kontrol eden, gücünü ekonomik kullanan, ‘ideal kadrom böyle bir şey’ sinyali veren bir Galatasaray bırakmıştık. Ligde 20. sırada olan, sezon başından bu yana bir puan alan ve hoca değişikliğiyle toparlanmaya çalışan Rize-spor karşısında işte o Galatasaray yok! Fatih Terim, hepsini kazanmakta kararlı olduğu oyunculara forma vermiş.

        19

        "86’da Berkan kırmızı kart görürken Rizespor penaltı kazanıyor. Ancak Boldrin dışarı atıyor. 8 dakika uzayan maçta 10 kişilik Galatasaray, Diagne’nin üstün çabası ve Morutan ile mucize kabilinden bir gol buluyor. Alınan üç puan, Terim’in durmaksızın dile getirdiği ‘sabır’ süresine ‘kredi’ yüklüyor. (CUMHURİYET)

        20

        ERMAN ÖZGÜR: HAMLELER ZAFERİ GETİRDİ

        Galatasaray, uzun zamandır aradığı santrfor performansını Mohamed’in golüyle erken buldu Rize’de. Geriden çıkmakta, pas yapmakta zorlanan Rizespor’a karşı ilk bölümde oyunu da kontrol etti. Ancak kadrosu sıkıntılı Rize takımı, önde yaptığı baskının karşılığını faul kokan pozisyonda Joel’in golü ile aldı. Bu golün Galatasaray’da yarattığı sinir harbinin karşılığı hem kornerden 2. gol hem de haddinden fazla sarı kart oldu.

        21

        "Galatasaray, 2. yarıya Ömer Bayram ve Halil hamlesi ile döndü. Oyun dengeli devam etmesine rağmen çift santrfor tercihi Galatasaray’a hem Halil hem de Mohamed ile pozisyonlar getirdi ama son vuruş konusunda öne çıkan Kerem hamlesinin etkisi ve Ömer Bayram asisti ile yine Mohamed oldu ve skoru eşitledi. Maçın son bölümünde Morutan’ın golüyle 3 puana uzanan Galatasaray oldu" (FANATİK)

        34

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ