Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzmanlar "mutlaka tüketin" diyor! Kalp krizini önleyen 7 besin! - Sağlık haberleri
        1

        Kalp krizi göğüs ağrısı ve göğüste rahatsızlık belirtisiyle ortaya çıkar. Kişi göğüste sıkışma, rahatsız edici baskı hisseder. Kalp krizini etkileyen beslenme, hareket, stres gibi birçok neden bulunur. Uzmanlar kalp krizi riskini azaltabilecek besinler konusunda kişilere tavsiyelerde bulunuyor. İşte kalp krizi riskini azaltacak besinler…

        2

        CEVİZ

        Günde bir avuç ceviz yemek kalp sağlığını korur ve kolestrol seviyesini düşürür. Kalp atardamarlarındaki iltihaplanmaya karşı koruma sağlayan ceviz, birçok hastalığı da önlemektedir. Ara öğünlerde yenmesi önerilir.

        3

        ZEYTİNYAĞI

        Ezilmiş zeytinlerden yapılan zeytinyağı, kalp sağlığı açısından oldukça sağlıklıdır. Antioksidan bakımından da zengin olan zeytinyağı, kalp damar sağlığını korur. Salatalarda mutlaka zeytinyağı kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

        4

        SOMON BALIĞI

        Omega-3 açısından zengin olan somon kalp krizini önleyen besinler arasında yer alıyor. Somon, kalp ritmi bozukluklarını düzenliyor, kan basıncını düzenliyor. Haftada 2 porsiyon tüketilmesi öneriliyor.

        5

        PORTAKAL

        Portakal kötü huylu kolestrol ile savaşır ve kan basıncını düşürür. İçerisinde potasyum bulunur. Tansiyonu düşürür. Katkısız portakal suyu kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Uzmanlar günde 1 bardak portakal suyu içilmesinin kalp damar sağlığı açısından faydalı olduğunu söylemektedir.

        6

        KİRAZ

        Antioksidan bakımından zengin olan kiraz ve vişne, günde 1 avuç tüketildiği zaman vücudu toksinlerden arındırır, kolestrol ve kan şekerini düşürür. İçeriğinde A vitamini barındırdığı için kap sağlığına oldukça faydalıdır.

        7

        YULAF EZMESİ

        Tok tutan yulaf ezmesi, kan şekerini sabit tutar ve diyabetli kişilere de önerilir. Lifli olduğu için kötü kolestrol düşürür, bu şekilde de kalp sağlığını korur.

        8

        YOĞURT

        Az yağlı yoğurt tüketmek, yüksek tansiyonu kontrol eder ve bu vesileyle kalp sağlığını korur. Potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt, ev yapımı olursa daha sağlıklıdır.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ