Vahşet kurbanı Nisanur bebeğin mezarını soruşturmaya bakan komiser yaptırdı
Zonguldak'ta uğradığı cinsel istismar sonucu ölen 2 yaşındaki Nisanur bebekle ilgili insanın yüreğini kavuran detaylar ortaya çıktı. Türkiye'yi dehşete düşüren olayda bebeğin mezarını soruşturmayı yürüten komiserin yaptırdığı öğrenildi. komiser İbrahim Yıldız'ın mezar taşına da, "Nur içinde uyu cennet kokulu yavrum" yazdırdığı görüldü

Soruşturma tamamlanıp suçlular yargı önüne çıkarıldıktan sonra da komiser Yıldız'ın Nisanur bebeğin mezarını sık sık ziyaret ettiği öğrenildi. Yıldız, geçen aylarda Nisanur bebeğin mezarının yanına servi ağacı fidanları dikti.

Yıldız'ın, Nisanur bebeğin devlet korumasındaki ablası R.Ö.'nün de eğitim masraflarına destek olduğu belirtildi. Nisanur bebeğin mezar taşında, soyadının yazılmadığı görüldü. (Fotoğrafta cani Furkan Sevinç)

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 30 YIL CEZA VERİLDİ
Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25 Aralık 2023'te yargılanan Furkan Sevinç, 'Bebeğe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra Sevinç'e, 'Nitelikli cinsel istismar' suçunun üst sınırından 30 yıl hapis cezası verildi. Anne Meryem Ö.'nün de tutuklu yargılandığı ve dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

ABLASINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞÜPHELİLERDEN BİRİ ÖLDÜ
Nisanur bebeğin ölümü ile ablası R.Ö.'nün (8) de fuhşa zorlandığı ve cinsel istismara uğradığı da ortaya çıktı. R.Ö.'ye yönelik cinsel istismar soruşturması ayrı yürütüldü. Cinsel istismar şüphelileri Metin Sucu ve A.G. 22 Mayıs 2023'te İstanbul'da yakalanıp, Zonguldak'a getirilirken Kocaeli'de ekip otosundan inip kaçmaya çalıştı.

Polislerin müdahale ettiği şüphelilerden Metin Sucu hayatını kaybetti, A.G. ise yaralandı. Olayla ilgili, şüphelileri darbettiği iddia edilen polis memurları Mehmet Yılmaz (41) ve Muhammet Emin Cergibozan (34) ile bekçi Uğur Oruç (36) Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 22 Mayıs'ta görülen mahkemede, 21'er yıl hapisle cezalandırıldı.

A.G. ile ilgili 'Çocuğun cinsel istismarı' soruşturması, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülüyor. (Fotoğrafta cani Furkan Sevinç)

