Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İADE EDİN! Son dakika: Thodex'in kurucusu için flaş talep - VİDEO HABER -

        Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'le irtibatlı oldukları tespit edilen 78 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Baskınlarda 62 kişinin yakalandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in iadesi için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile görüştü.

        TİRAN'DA OLDUĞU TEYİT EDİLDİ

        AA'da yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı'nın 22 Nisan tarihli yazısıyla, İstanbul Havalimanı'ndan 20 Nisan'da Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiği belirlenen Özer'in, bu ülkede bulunduğu teyit edildi.

        KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

        Bu kapsamda, Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması amacıyla Başsavcılık tarafından düzenlenen evrak İçişleri Bakanlığına iletildi. Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi amacıyla Arnavutluk'ta tutuklanması için Başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığı'nca yapılan tercüme işleminin ardından gereği için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına gönderildi.

        GEÇİCİ OLARAK TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma işlemleri devam ederken, Adalet Bakanlığının Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması ve şüphelinin Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerinin sonuçları bekleniyor. Bunanla birlikte Interpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı.

        OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

        İHA'da yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex'e yönelik operasyon başlatmıştı.

        REKLAM

        78 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI İSTENDİ

        Yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine dün, Thodex’in Kadıköy’deki merkezinde arama yapılmıştı.

        İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin, "Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı. Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konuldu. Zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk'a girerken. Onu da biliyoruz, onu da oradan teyit ettik." açıklamasını yaptı.

        8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

        Tiran’a kaçtığı belirtilen borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer’in şirketiyle irtibatlı 78 kişinin yakalanması için bu sabah İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        78 ŞÜPHELİDEN 62'Sİ YAKALANDI

        Emniyet ekipleri, Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheliden 62’sini yakalayarak gözaltına aldı.

         Tarihi dolandırıcılık
        Tarihi dolandırıcılık Haberi Görüntüle

        16 ŞÜPHELİ YAKALANMAYA ÇALIŞILIYOR

        Yakalanan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve sorguya alındığı belirtildi.

        Polis, kripto para vurgunuyla ilgili Thodex Kripto Para Borsası’nın kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu firari 16 şüphelinin yakalanması için operasyonlarına devam ediyor.

         İşte skandalın perde arkası!
        İşte skandalın perde arkası! Haberi Görüntüle
         Thodex soruşturması
        Thodex soruşturması Haberi Görüntüle
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ